foto: AP/Scanpix/LETA
Potenciālā kandidāte uz 2026.gada OS rīkošanu Saporo apsver celt jaunu ledus trasi
Kadrs no šā gada Pasaules kaus posma lēkšanā ar slēpēm, kurš notika Saporo.
Citi sporta veidi
2018. gada 22. februāris, 16:51

Potenciālā kandidāte uz 2026.gada OS rīkošanu Saporo apsver celt jaunu ledus trasi

LETA

Viena no potenciālajām kandidātēm uz 2026.gada olimpisko spēļu (OS) rīkošanu Saporo apsver būvēt jaunu kamaniņu sporta, skeletona un bobsleja trasi, neraugoties uz to, ka Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) ieteikusi izmantot jau esošās būves, vēsta portāls "insidethegames.biz".

Saporo līdz 31.martam plāno pieteikt kandidatūru uz 2026.gada olimpisko spēļu rīkošanu, taču varētu arī atlikt mēģinājumu līdz 2030.gadam.

Vienīgā šāda ledus trase Japānā ir Nagano, kur notika 1998.gada ziemas olimpiskās spēles. Saporo 1972.gadā jau notika ziemas olimpiskās spēlēs, taču pirms vairāk nekā pirms 20 gadiem ledus trase tika demontēta.

Kopš 2014.gadā tika izsludināts reformu process, pilsētām, kuras kandidē uz spēļu uzņemšanu, ieteikts izmantot esošas trases. 2018.gadā Phjončhana un 2022.gadā Pekina šo ieteikumu ignorējušas, bet tagad abām varētu sekot arī Saporo. To kā uzdevumu nosaucis arī Saporo pilsētas Sporta jautājumu daļas ģenerāldirektors Tošija Išikava, tomēr tiek apsvērta iespēja arī izmantot Nagano trasi.

"Tomēr domājam arī par objekta būvi Saporo. Šo iespēju vajag apsvērt vēl vairāk," uzsvēra Išikava, kā argumentu minot to, ka Nagano atrodas uz citas salas, tādēļ problēmas varētu radīt vēl viena olimpiskā ciemata būve un loģistika starp tām.

Išikava lēš, ka jaunas trases būve izmaksās apmēram 121 miljonu eiro, kas ir par 40 miljoniem eiro dārgāk nekā Phjončhanas trase.

Kā zināms, arī Stokholma gatavojas oficiāli pieteikties kandidēšanai uz olimpisko spēļu rīkošanu, turklāt sacensības kamaniņu sportā, bobslejā un skeletonā varētu risināties Siguldas trasē.

Kā iepriekš pauda šīs kandidatūras izpilddirektors Rikards Brisiuss, Stokholma noteikti iesniegs kandidatūru 2026.gada Ziemas olimpisko spēļu rīkošanai, kaut joprojām saglabājas bailes, ka tai pašu mājās varētu būt nepietiekams politiskais atbalsts.

Pašlaik starp interesentēm uz 2026.gada olimpisko spēļu rīkošanu ir arī Kalgari (Kanāda), Sjona (Šveice) un, iespējams, Soltleiksitija (ASV). Tāpat vēlmi rīkot 2026.gada olimpiskās spēles paudušas Austrijas pilsētas Grāca un Šlādminga, kuras ledus trašu sporta veidus grasās piedāvāt Vācijas kūrortam Kēnigszē.

Kandidātu izvērtēšanas process sāksies oktobrī, bet lēmums par sacensību rīkotājiem tiks pieņemts 2019.gadā.

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.