foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Sarūgtinātās Kanādas hokejistes vīlušās, ka olimpiskajā finālā uzvarētājas jānoskaidro pēcspēles metienos
Kanādas hokejistes pārdzīvo 20 gadu dominances beigas.
Citi sporta veidi
2018. gada 22. februāris, 16:06

Sarūgtinātās Kanādas hokejistes vīlušās, ka olimpiskajā finālā uzvarētājas jānoskaidro pēcspēles metienos

LETA

Kanādas sieviešu hokeja izlase ceturtdien pēc zaudējuma Phjončhanas olimpisko spēļu finālā atzina, ka čempioņu noskaidrošana pēcspēles metienu sērijā nav godīga.

Jau ziņots, ka ASV sieviešu izlase pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 3:2 (1:0, 0:2, 1:0, 0:0, 1:0) dramatiskā spēlē uzvarēja Kanādu. Amerikānietes pārtrauca kanādiešu 24 uzvarētu spēļu sēriju olimpiskajos turnīros un atstāja pretinieces bez piektās zelta godalgas pēc kārtas.

"Šī medaļa patiešām ir sāpīga. Tagad mums būs jāvirzās uz priekšu. Tas ir sāpīgi," sacīja kanādiete Melodija Dausta. "Esmu tiešām bēdīga par mūsu komandu."

foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Kanādas hokejistes pārdzīvo 20 gadu dominances beigas.

"To ir grūti norīt," sacīja vārtsardze Šenona Sabadosa, kura 80 spēles minūtēs atvairīja 39 pretinieču metienus.

Finālspēlē pēc pamatlaika izlases aizvadīja 20 minūšu pagarinājumu, tomēr tā kā arī tajā uzvarētāju nenoskaidroja, tāpēc komandas meta "bullīšos".

Trīskārtējā olimpiskā čempione Meigana Agosta, kuras izšķirošo pēcspēles metienu bloķēja ASV vārtsardze Medija Rūnija, vēlētos, lai finālu izšķirtu "zelta vārti" neatkarīgi no tā, cik papildus periodu nāktos aizvadīt.

"Pēcspēles metieni ir jau pārāk individuāli. Nepatīkami, ka viss nonāca līdz pēcspēles metieniem. Kad spēle ievirzās pēcspēles metienos, tā var pārvērsties par kura katra spēli. Turam galvas paceltas. Mums jābūt lepnām par sevi," teica Agosta.

"Nedomāju, ka olimpisko finālu būtu jāizšķir pēcspēles metieniem, taču tā ir spēles daļa," teica Kanādas kapteine Marī Filipa Pulēna. "Protams, grūti ar to samierināties."

Viņai piebalsoja Blēra Tērnbula: "Nomācoši. Vilšanās, Mēs nebijām ieradušās pēc sudraba medaļas un katrs var iedomāties kā jūtamies pēc zaudējuma šādā veidā. Nav patīkami," viņa sacīja. "Tādai spēlei kā šī, nekad nevajadzētu izšķirties pēcspēles metienos."

Jau vēstīts, ka bronzas medaļas izcīnīja Somijas hokejistes, kuras trešdien cīņā par trešo vietu ar 3:2 uzvarēja Olimpiskās sportistes no Krievijas.

Sieviešu hokejs olimpisko spēļu programmā ir kopš 1998.gada, iepriekšējās četrās Olimpiādēs triumfējot kanādietēm. Tiesa, pēc Soču olimpiskajām spēlēm turpmākajos trīs pasaules čempionātos uzvarējušas ASV hokejistes, atstādamas aiz sevis kanādietes un tagad viņas pārspējot arī olimpiskajās spēlēs.

Vienīgās olimpiskās spēles, kur finālā nespēlēja Kanāda un ASV, bija 2006.gadā, kad amerikāniešu vietā par zeltu cīnījās zviedrietes.