Ogres "Kurbads" ar grandiozu uzvaru pieveic "Liepājas" hokejistus un saglabā cerības uz zeltu
Ogres "Kurbads" ar pārliecinošu uzvaru neļāva "Liepājas" hokejistiem tikt pie izšķirošā panākuma Latvijas hokeja virslīgas finālsērijā.
Hokejs
2016. gada 5. aprīlis, 23:04

Ogres "Kurbads" ar grandiozu uzvaru pieveic "Liepājas" hokejistus un saglabā cerības uz zeltu

Jauns.lv

Ogres "Kurbads" ar pārliecinošu uzvaru viesos otrdien neļāva "Liepājas" hokejistiem tikt pie izšķirošā panākuma Latvijas hokeja virslīgas finālsērijā, pagarinot sēriju par zelta medaļām vēl vismaz par vienu spēli.

"Kurbads" guva panākumu ar 5:1 (2:0, 2:1, 1:0), taču sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām joprojām ar 3-2 vadībā ir "Liepāja".

Ogres komanda spēli sāka ļoti apņēmīgi un cīņas desmitajā minūtē Emīls Potāpovs, kurš ir jaunākais "Kurbada" komandas spēlētājs un iepriekšējos sērijas mačos nebija piedalījies, no tuvas distances atklāja rezultātu. Savukārt tuvojoties pirmā perioda beigām liepājnieki nogulēja pieredzējušā Aleksandra Macijevska izrāvienu uz vārtiem, kurš pēc precīzas Toma Hartmaņa piespēles vienatnē izrēķinājās ar "Liepājas" vārtsargu Vadimu Miščuku.

Viesi turpināja dominēt arī otrajā trešdaļā, jo vispirms Aleksandrs Kerčs juniors ar precīzu metienu tālajā stūrī pārsvaru trīskāršoja, bet vēl pēc trīs minūtēm Edgars Adamovičs guva arī ceturtos vārtos. Līdz otrajam pārtraukumam liepājnieki pēc Romāna Ņekļudova metiena vienu ripu atspēlēja, taču panākt pretiniekus nespēja.

Trešā perioda vidū laukumā izcēlās asumi, kad par kautiņu līdz mača beigām tika noraidīts "Liepājas" kapteinis Dmitrijs Korņilovs, kurš ļoti emocionāli centās izskaidroties ar pretiniekiem. Tāpat spēle noslēdzās "Kurbada" hokejistam Viktoram Jasjonim. Mača izskaņā viesi iemeta arī piektos vārtus, precīzi metot Jānim Straupem.

Sērijas sestā spēle ceturtdien notiks "Kurbada" laukumā Ogrē.

Jau ziņots, ka finālsēriju ar uzvaru 5:3 viesos sāka "Kurbads", bet nākamajos trīs mačos triumfēja liepājnieki. Otrajā spēlē "Liepāja" savā laukumā uzvarēja ar 3:2, bet pēc tam divās spēlēs Ogrē svinēja panākumus ar 4:2 un 6:4. Svētdien sērijas ceturtajā cīņā "Liepāja" pēc pirmā perioda atradās iedzinējos ar 1:3, taču otrajā trešdaļā pārņēma iniciatīvu, guva trīs vārtus un beigās svinēja uzvaru.

"Liepājas" komanda, kopš izjuka "Liepājas metalurga" vienība, pirmo reizi spēlē Latvijas čempionāta finālā, savukārt "Kurbads" izšķirošajās spēlēs piedalās trešo gadu pēc kārtas, taču pie zelta medaļām komandai tā arī nav izdevies tikt.

Jau ziņots, ka svētdien Latvijas čempionāta bronzas medaļas izcīnīja "Mogo" hokejisti, kuri sērijā līdz trīs uzvarām ar 3-1 pārspēja "Prizmu". Pērn "Mogo" kļuva par valsts čempioniem.

Iepriekš pusfinālā "Liepāja" sērijā ar 3-1 pārspēja "Prizmu", savukārt "Kurbads" ar 3-1 uzveica "Mogo".

"Liepāja" un "Mogo" bija brīvas no ceturtdaļfināla kārtas, kurā "Prizma" ar 3-1 sērijā pārspēja "Zemgale"/LLU vienību, bet "Kurbads" ar 3-0 uzveica "Rīgas" hokejistus.

Regulārajā čempionātā labākā komanda bija "Liepāja", kas 30 mačos izcīnīja 70 punktus, par trim punktiem atpalika "Mogo", bet vēl par diviem punktiem mazāk sakrāja "Kurbads".

Ceturto vietu pamatturnīrā ar 54 punktiem ieguva "Zemgale"/LLU, piektajā pozīcijā ar 39 punktiem ierindojās "Prizma", sestā ar 14 punktiem bija "Rīga", bet ar sešiem punktiem "Rīga 99"/"Tukums" palika pēdējā.

Latvijas hokeja čempionātam šī ir jubilejas - 80. - sezona.

Iepriekšējā sezonā triumfēja "Mogo" hokejisti, finālsērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 pārspējot "Kurbadu".

LETA/ Foto: Edijs Pālens/ LETA