foto: AP/Scanpix/LETA
Vācijai uzvara sieviešu bobslejā; jamaikietei ar Latvijas saknēm izdodas apsteigt tikai Nigēriju
Vācijas bobsleja pilote Mariama Jamanka.
Citi sporta veidi
2018. gada 21. februāris, 16:27

Vācijai uzvara sieviešu bobslejā; jamaikietei ar Latvijas saknēm izdodas apsteigt tikai Nigēriju

Kasjauns.lv / LETA

Vācijas bobsleja pilotes Mariamas Jamankas un stūmējas Līzas Bukvicas divnieku ekipāža trešdien triumfēja Phjončhanas olimpisko spēļu sacensībās.

Vācietes sudraba godalgas ieguvējas Eleinu Mejersu-Teilori un Lorēnu Gibsu no ASV četru braucienu sumā apsteidza par nieka 0,07 sekundēm. Pirms pēdējā brauciena Jamanka bija priekšā Mejersai-Teilorei par 0,04 sekundēm, taču nosargāja savu līderpozīciju un izcīnīja zeltu.

Savukārt ar bronzas medaļu nācās samierināties iepriekšējo divu olimpisko spēļu čempionei Keilijai Hamfrīsai no Kanādas, kura startēja kopā ar stūmēju Felišu Džordžu. Kanādas divnieku ekipāža olimpiskajām čempionēm zaudēja 0,44 sekundes.

Tikmēr ceturto vietu ieņēma Vācijas bobslejistes Štefānijas Šneideres ekipāža, kurai līdz goda pjedestālam bija 0,08 sekundes. Piektā palika amerikānietes Džeimijas Gribelas-Pouzeras ekipāža, bet sestā bija Kanādas pilote Ališa Rislinga.

Pašlaik 27 gadus vecajai Jamankai šis ir lielākais panākums karjerā. Šosezon viņa Pasaules kausa kopvērtējumā izcīnīja trešo vietu, kas ir viņas karjeras labākais rezultāts.

Savukārt 19.vietu izcīnīja plašu rezonansi guvusī Jamaikas pilote Džesmīne Fenlatore-Viktoriāna, kurai turklāt ir latviešu saknes. Fenlatores-Viktoriānas ekipāžai ceturtajā braucienā pat 13. rezultāts, bet kopvērtējumā izdevās apsteigt vienīgi ziemas olimpisko spēļu debitanti Nigēriju.

foto: AFP/Scanpix/LETA
Džesmīne Fenlatore-Viktoriāna pēc olimpiskā finiša.

Džesmīne Fenlatore-Viktoriāna, kuras tēvs ir jamaikietis, bet mātei amerikānietei, kā zināms, ir ne tikai vācu un poļu, bet arī latviešu saknes, vēl pirms sacensībām pastāstīja, ka lepojas ar visām savām izcelsmes nācijām.

Nigērijas sieviešu bobsleja izlase dodas uz olimpiskajām spēlēm

Ziemas olimpisko spēļu debitante Nigērija būs pārstāvēta sieviešu bobslejā un skeletonā.

gallery icon
17

Kā vēstīts, vīru divnieku sacensībās pirmdien bronzas medaļas izcīnīja Latvijas pilots Oskars Melbārdis ar stūmēju Jāni Strengu, kamēr par čempioniem tika kronēti vācietis Frančesko Frīdrihs un kanādietis Džastins Kripss, kuri četru braucienu summā uzrādīja identisku laiku.

Olimpisko medaļu pasniegšana bobsleja divnieku laureātiem

Latvijas bobslejistiem Oskaram Melbārdim un Jānim Strengam otrdien svinīgā ceremonijā tika pasniegtas Phjončhanas olimpiskajās spēlēs nopelnītās bronzas godalgas.

gallery icon
38

Olimpisko spēļu programma bobslejā noslēgsies sestdien un svētdien ar sacensībām četrinieku ekipāžām.

Melbārža un Ķibermaņa ekipāžas 3. un 4. divnieku braucienā Phjončhanā

Pirmdien, 19. februārī, abi Latvijas vadošie bobsleja divnieki Oskars Melbārdis ar stūmēju Jāni Strengu un Oskars Ķibermanis ar stūmēju Matīsu ...

gallery icon
124