foto: Reuters/Scanpix/LETA
Olimpisko spēļu sliktākā frīstaila slēpotāja atzīta par Phjončhanas viltīgāko olimpieti
ASV dzimusī ungāru frīstaila slēpotāja Elizabeta Mariana Svanija.
Citi sporta veidi
2018. gada 21. februāris, 14:05

Olimpisko spēļu sliktākā frīstaila slēpotāja atzīta par Phjončhanas viltīgāko olimpieti

Kasjauns.lv

Ungāru frīstaila slēpotāja Elizabeta Mariana Svanija spēja ar atjautību un pareizu taktiku spēja iekļūt olimpiskajās spēlēs, neskatoties uz pieticīgajām spējām uz slēpēm. Daudzi sociālo tīklu lietotāji bija neizpratnē, kās tas viņai izdevies?

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Atbilde pavisam vienkārša: viņa rūpīgi bija izpētījusi olimpisko spēļu reglamentu. Ungārija nebūt nav ziemas spēlēm eksotiskākā valsts, kam piešķirtu kādus īpašus uzaicinājumus, tāpēc ceļazīme bija jānopelna pašas spēkiem.

Lai frīstaila slēpotāji spētu kvalificēties olimpiskajām spēlēm, viņiem vairākkārt bija nozīmīgās sacensībās bija jāiekļūst labāko 30 sportistu pulkā.  ASV dzimusī ungāriete to godam paveica, jo devās tikai uz tādām sacensībām, kurās piedalījās 30 vai mazāk dalībnieku .

Interneta lietotāji jau vēlas Elizabetai piešķirt olimpisko spēļu zelta medaļu "noteikumu lasīšanā".

Tikmēr citi saskata, ka ungāriete ir parādījusi, par kādu izsmieklu kļuvušas olimpiskās spēles.

Elizabeta Mariana Svanija Phjončhanā guva milzu popularitāti, jo sacensībās rampā aizvadīja neparādot nevienu triku, viņa vienkārši slēpoja.

Svanija ir dzimusi ASV, bet Ungāriju pārstāv no 2016. gada. Iepriekš amerikāniete pārstāvēja Venecuēlu.

Interesanti, ka sava veida viltību, lai tiktu uz Phjončhanu pielietoja arī pazīstamais Tongas sportists Pita Toufatufuā, kurš vairumu kvalifikācijas normatīvu paveica nevis slēpojot sniegā, bet gan skrituļslēpošanā.

Tongas pirmais slēpotājs ziemas olimpiskajās spēlēs

Austrālijā dzimušais atlēts Pita Toufatufuā , pārstāvot Tongu Riodežaneiro olimpiskajās piedalījās taekvondo sacensībās, bet ceturtdien Phjončhanā izgāja uz starta 15 ...

gallery icon
58
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās