foto: Sputnik
Par olimpisko bronzu Melbārdis un Strenga katrs var pretendēt uz vairāk nekā 38 000 eiro
Citi sporta veidi
2018. gada 19. februāris, 18:14

Par olimpisko bronzu Melbārdis un Strenga katrs var pretendēt uz vairāk nekā 38 000 eiro

Kasjauns.lv / LETA

Par Phjončhanas olimpiskajās spēlēs izcīnīto bronzas medaļu bobsleja divnieku sacensībās Latvijas bobsleja pilots Oskars Melbārdis un stūmējs Jānis Strenga katrs var pretendēt uz naudas balvu līdz 38 418 eiro.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Melbārža un Ķibermaņa ekipāžas 3. un 4. divnieku braucienā Phjončhanā

Pirmdien, 19. februārī, abi Latvijas vadošie bobsleja divnieki Oskars Melbārdis ar stūmēju Jāni Strengu un Oskars Ķibermanis ar stūmēju Matīsu ...

gallery icon
124

Noteikumi par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru paredz, ka naudas balvas Olimpiskajās spēlēs piešķir arī par iegūto otro, trešo, ceturto, piekto un sesto vietu. Šādā gadījumā piešķiramās naudas balvas apmērs nedrīkst pārsniegt 60% no iepriekšējās vietas maksimāli iespējamā naudas balvas apmēra.

Līdz ar to par izcīnīto trešo vietu gan Melbārdis, gan Strenga katrs varēs pretendēt uz naudas balvu līdz 38 418 eiro.

Sportistu treneri un apkalpojošais personāls (kopā) var pretendēt uz naudas balvu līdz 38 418 eiro, savukārt Latvijas bobsleja un skeletona federācija par sportistu sasniegumu var saņemt līdz 35 572 eiro sporta veida attīstībai un jauno sportistu sagatavošanai.

Lai varētu pretendēt uz naudas balvas saņemšanu, Sporta likumā noteiktajā kārtībā atzīta sporta federācija līdz kārtējā gada 15.oktobrim iesniedz Izglītības un zinātnes ministrijā iesniegumu par sasniegumiem.

Latvijas Nacionālā sporta padome, izstrādājot priekšlikumu Ministru kabinetam par naudas balvu piešķiršanu, izvērtē sacensību nozīmīgumu, sacensībās piedalījušos valstu skaitu un sportistu vai komandu skaitu. Nepieciešamo informāciju izvērtējuma veikšanai sagatavo padomes sekretariāts.

Bobsleja divnieku pirmie divi braucieni Phjončhanā

Melbārža un stūmēja Jāņa Strengas divnieku ekipāža atrodas ceturtajā pozīcijā pēc Phjončhanas olimpisko spēļu otrā brauciena, lai gan pēc pirmā ...

gallery icon
19

Jau ziņots, ka Melbārža un stūmēja Jāņa Strengas divnieku ekipāža pirmdien izcīnīja bronzas medaļu Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, no zelta medaļām atpaliekot nieka piecas sekundes simtdaļas. Latvijai šī ir pirmā godalga Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Par olimpiskajiem čempioniem kļuva Vācijas pilota Frančesko Frīdriha un kanādieša Džastina Kripsa divnieki, kuri četru braucienu summā uzrādīja identisku laiku. Frīdriha kamanas iestūma Torstens Margiss, kamēr Kripsa ekipāža stūmējs bija Aleksandrs Kopačs.

Melbārdis olimpiskajiem čempioniem četru braucienu summā zaudēja nieka 0,05 sekundes.

Latvijas sportisti Phjončhanā 18. februārī

Latvijas sportisti Phjončhanā 18. februārī

gallery icon
37

Latvijas vadošā ekipāža pirms izšķirošā brauciena bija ceturtajā vietā, bet ceturto braucienu aizvadīja teicami, izraujot bronzas medaļu, turklāt bija reāla pretendente arī uz olimpiskā čempiona titulu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās