foto: Valery Sharifulin/TASS
Sākta lieta par dopinga lietošanu pret Phjončhanā medaļu izcīnījušo Krievijas kērlinga skaistules vīru
Aleksandrs Krušeļņickis kopā ar savu sievu Anastasiju Brizgalovu Phjončhanā izcīnīja bronzas medaļas.
Citi sporta veidi
2018. gada 19. februāris, 09:11

Sākta lieta par dopinga lietošanu pret Phjončhanā medaļu izcīnījušo Krievijas kērlinga skaistules vīru

Kasjauns.lv / LETA

Sporta Arbitrāžas tiesa (CAS) uzsākusi lietu pret olimpisko sportistu no Krievijas Aleksandru Krušeļņicki, kurš jaukto pāru sacensībās kērlingā izcīnīja bronzu.

Kā vēstīts, svētdien mediji ziņoja, ka Krušeļņickis pieķerts meldonija lietošanā. Meldonijs esot atrasts sportista A provē, bet B provi bija paredzēts atvērt pirmdien no rīta pēc Seulas laika.

"Phjončhanas olimpiskajās spēlēs strādājošā CAS Antidopinga divīzija (AD) apstiprina, ka uzsākusi jaunu lietu. Pēc Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) pieprasījuma CAS AD uzsākusi lietu, kurā iesaistīts Aleksandrs Krušeļņickis. Šobrīd vēl nav noteikts uzklausīšanas datums," teikts CAS paziņojumā.

Kā aģentūrai TASS atklāja Olimpisko sportistu no Krievijas (OAR) preses sekretārs Konstantīns Viborovs, informācija par B proves rezultātiem būs šovakar vai rītdien no rīta.

foto: Valery Sharifulin/TASS
Aleksandrs Krušeļņickis kopā ar savu sievu Anastasiju Brizgalovu Phjončhanā izcīnīja bronzas medaļas.

Tikmēr OAR sieviešu kērlinga izlases galvenais treneris Sergejs Belanovs atzīmēja, ka šajā sporta veidā ar dopinga palīdzību nav iespējams gūt kādas priekšrocības.

"Neticu, ka viņš izvēlētos riskēt un lietot vielas, kas aizliegtas jau divus gadus. Tas būtu muļķīgi un Aleksandrs nav muļķis, teica Belanovs.

Savukārt Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) pieļauj, ka pozitīvu dopinga analīžu rezultātā OAR var tikt piespriestas papildu sankcijas.

Krušeļņickis kopā ar savu sievu Anastasiju Brizgalovu otrdien izcīnīja Phjončhanas olimpisko spēļu jaukto pāru kērlinga turnīra bronzas medaļas, noslēdzošajā spēlē ar rezultātu 8-4 pārspējot norvēģus Kristīnu Skaslīnu un Magnusu Nēdregotenu.

Olimpiskā skaistule Anastasija Brizgalova

Šī daiļā kērlinga spēlētāja olimpisko sportistu no Krievijas komandas miljoniem cilvēku visā pasaulē cītīgi sekot līdzi kērlinga cīņām Phjončhanas olimpiskajās ...

gallery icon
80

Tikmēr par čempioniem tika kronēti Keitlina Lousa un Džons Moriss, kuri finālā ar rezultātu 10-3 pārspēja pasaules čempionus Ženiju Perē un Martinu Riosu no Šveices.

Jau vēstīts, ka valsts izveidotas un atbalstītas dopinga sistēmas dēļ Phjončhanas olimpiskajās spēlēs nevar startēt Krievijas komanda, jo SOK ir diskvalificējusi Krievijas Olimpisko komiteju. Tomēr sacensībās piedalās "Olimpiskie sportisti no Krievijas", lai arī daudzi Krievijas vadošie sportisti nesaņēma uzaicinājums piedalīties šajā Olimpiādē.

Iepriekš Phjončhanā dopinga lietošanā tika pieķerts arī Japānas šorttrekists Kei Saito.

Meldonijs, kas ir Latvijā ražotā medikamenta "Mildronāts" aktīvā viela, aizliegto vielu sarakstā iekļauts no 2016.gada 1.janvāra. Šo preparātu izmantoja daudzi sportisti kādreizējās PSRS valstīs, un tas savulaik kļuva par "populārāko" dopingu pasaulē, jo lietošanā tika pieķerti ļoti daudzi sportisti, tajā skaitā slavenā tenisiste Marija Šarapova.

Olimpiskie fani, no kuriem baidās pašu sportisti

Pēc dopinga pārkāpumiem olimpiskajām spēlēm netika pielaista Krievija, tomēr daudziem tās sportistiem tika atļauts piedalīties Olimpiādē zem netriāla karoga kā ...

gallery icon
70