foto: AFP/Scanpix/LETA
Melbārža un Ķibermaņa divnieki dodas izšķirošajā cīņā par medaļām
Abi Latvijas bobsleja divnieki pēc olimpisko spēļu pirmajiem diviem braucieniem ir sešiniekā, bet abas ekipāžas noteikti vēlas vairāk.
Citi sporta veidi
2018. gada 19. februāris, 00:01

Melbārža un Ķibermaņa divnieki dodas izšķirošajā cīņā par medaļām

Kasjauns.lv

Phjončhanas olimpisko spēļu desmitajā dienā pirmdien savus divus izšķirošos braucienus aizvadīs divnieku bobsleja ekipāžas, kuru vidū arī Latvijas pārstāvji Oskars Melbārdis ar Jāni Strengu un Oskars Ķibermanis ar Matīsu Mikni.

Bobsleja divnieku pirmie divi braucieni Phjončhanā

Melbārža un stūmēja Jāņa Strengas divnieku ekipāža atrodas ceturtajā pozīcijā pēc Phjončhanas olimpisko spēļu otrā brauciena, lai gan pēc pirmā ...

gallery icon
19

Latvijas bobsleja pilota Oskara Melbārža un stūmēja Jāņa Strengas divnieku ekipāža atrodas ceturtajā pozīcijā pēc Phjončhanas olimpisko spēļu svētdien notikušā otrā brauciena, lai gan pēc pirmā bija vadībā, kamēr Oskars Ķibermanis ar Matīsu Mikni ir sestie.

Melbārža divnieks pirmajā braucienā uzrādīja labāko laiku, trasi veicot 49,08 sekundēs, kas ir jauns trases rekords, tomēr visi konkurenti bija blakus. Otrajā braucienā, pieļaujot nopietnu kļūdu trases augšā, tika zaudēts pārsvars. Ātrums trases beigu daļā jau bija gandrzī tikpat liels kā konkurentiem, tomēr sākumā tika zaudēts pārāk daudz un nācās samierināties ar desmito vietu, kas summā atmeta uz ceturto pozīciju.

Izlases galvenais treneris Sandis Prūsis atklāja, ka šī kļūda Melbārža divniekam maksājusi apmēram divas desmitdaļas. Tīri matemātiski tas būtu ļāvis pēc pirmās dienas būt vismaz otrajā vietā. Savukārt pats Oskars nešķita pārāk vīlies, jo vismaz tagad būs mazāka spriedza, jo neatrodas medaļu pozīcijā un konkurentus nāksies ķert.

Latvijas sportisti Phjončhanā 18. februārī

Latvijas sportisti Phjončhanā 18. februārī

gallery icon
37

Savukārt Ķibermanim otrajā braucienā bija daudz mazu kļūdu, kā rezultātā no ceturtās vietas nācās atkāpties uz sesto pozīciju. Braucienā Latvijas otrā ekipāža uzrādīja 12.rezultātu. Pēc pirmā brauciena šī Latvijas ekipāža bija ceturtā.

Oskars Ķibermanis atzina, ka otrais brauciens pavisam nav izdevies un viņš ļoti cer, ka savu sliktāko braucienu Phjončhanā jau aizvadījis. Tāpat fiziski spēcīgais pilots piebilda, ka viņa ekipāžai vēl ir pa spēkam jūtami uzlabot starta laikus, kuri jau tā bija iespaidīgi: attiecīgi otrie un trešie laiki 30 divnieku konkurencē.

Līderpozīcijā pēc pirmās dienas ir vācietis Niko Valters, kurš otrā brauciena beigās jau pēc finiša krita.

Latvijas sportisti Phjončhanā 17. februārī

Latvijas sportisti Phjončhanā 17. februārī.

gallery icon
49

Otrajā pozīcijā ir kanādietis Džastins Kripss, kurš divu braucienu summā Valteram zaudē 0,10 sekundes. Savukārt trešais ir vācietis Johanness Lohners, savam tautietim zaudējot 0,19 sekundes.

Savukārt Melbārdis no Valtera atpaliek 0,23 sekundes, bet pirmais trijnieks ir 0,04 sekunžu attālumā. Aiz viņa 0,06 sekundes ir vācietis Frančesko Frīdrihs, bet vēl 0,10 sekundes atpaliek Ķibermanis.

Mājinieku favorīts Vons Jondžons otrajā braucienā uzrādīja trešo labāko rezultātu un no 11.vietas pakāpās uz devīto.

Latvijas sportisti Phjončhanā 16. februārī

Latvijas sportisti ziemas olimpisko spēļu mājvietā Phjončhanā 16. februārī.

gallery icon
111

Plkst.13.15 pēc Latvijas laika sāksies trešais brauciens, kurā Melbārža divnieks startēs kā ceturtais, bet Ķibermaņa ekipāža kā sestie. Savukārt ceturtais un izšķirošais brauciens sāksies 15:00 pēc Latvijas un tajā sportisti startēs pretēji ieņemtajām vietām līdz šim, sākot ar 20. pozīciju. Abi šie braucieni būs skatāmi tiešraidē LTV 7 ēterā.

Treniņbraucienus Melbārdis pārsvarā aizvadīja ar savu ilggadējo stūrmani Daumantu Dreiškenu, bet tika izmēģināts arī Jānis Strenga. Ar abiem stūmējiem ne reizi nebija rezultāts zemāks par septīto vietu, tomēr tika izlemts, ka sacensībās Latvijas pēdējo gadu vadošo pilotu iestums tieši Strenga.

Līdz ar to Dreiškens, kurš Phjončhanas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā ienesa stadionā Latvijas karogu, atzina, ka savu karjeras pēdējo braucienu divniekos jau ir aizvadījis.

Latvijas sportisti Phjončhanā 15. februārī

Latvijas sportisti Phjončajas olimpiskajās 15. februārī. Šodien sacensības aizvada skeletonisti Tomass un Martins Dukuri, biatlonisti Baiba Bendika, Andrejs Rastotgujevs un ...

gallery icon
56

"Varbūt tāpēc, ka man pēdējā laikā rezultāti nav bijuši tie labākie. Nepatīkami, ka tā notiek otro gadu pēc kārtas," Latvijas Televīzijai teica Dreiškens, kurš arī pērn pirms pasaules čempionāta tika aizstāts ar Strengu.

To pašu vakar apstiprināja arī izlases galvenais treneris Sandis Prūsis.

Olimpisko spēļu noslēgumā - pēdējās divās dienās sestdien un svētdien - risināsies četrinieku sacensības.

Piektdien trīsdesmit gadu jubileju nosvinējušais Melbārdis bobslejista karjeru iesāka kā stūmējs un bija plānojis startēt Vankūveras Olimpiādē, tomēr pēc tam, kad neveselais Jānis Miņins, cenšoties atgriezties trasē, bija piedzīvojis smagu kritienu, kurā arī pats Melbārdis guva smadzeņu satricinājumu, ekipāža no sacensībām tika atsaukta. Pēc šīm sacensībām Melbārdis pievērsās pilota karjerai, un viņa izaugsme bijusi galvu reibinoša, kas jau pirms četriem gadiem sportistu ļāva saukt par vienu no labākajiem pasaulē.

Latvijas sportisti Phjončhanā gatavojas olimpiskajiem startiem

Latvijas sportistu ikdiena olimpiskajā Phjončhanā.

gallery icon
71

2014.gadā Sočos guva piekto vietu divnieku sacensībās, kā arī sudrabu četriniekos. Kopš tā laika viņš divniekos ieguvis pa vienam sudrabam pasaules un Eiropas čempionātos, bet četriniekos izcīnījis pa zeltam pasaules un Eiropas čempionātos, kā arī ticis pie vairākām bronzas godalgām.

Tikmēr Ķibermanis startēja jau Soču olimpiskajās spēlēs, kur guva 16.vietu divniekos un 14.vietu četriniekos, bet 2016./17.gada sezonā viņš pirmoreiz karjerā kāpa uz goda pjedestāla Pasaules kausa sacensībās un pašlaik to kopā paveicis jau septiņas reizes. Pērn Ķibermanis guva trešo vietu Eiropas čempionāta divnieku sacensībās, bet šosezon viņam līdz panākuma atkārtošanai pietrūka pavisam maz.

Šosezon Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem Ķibermanis guva ceturto vietu, kamēr Melbārdis bija astotajā pozīcijā, bet Žaļims ierindojās 14.vietā, kamēr četriniekiem Melbārdis bija piektais, bet Ķibermanis palika septītais.

Pirms gada pirmajās sacensībās Phjončhanā Ķibermanis kāpa uz goda pjedestāla gan divniekos, gan četriniekos, kamēr Melbārdis bija ceturtais četriniekos, bet divniekos samierinājās ar 12.vietu.