foto: Romāns Kokšarovs/F64
Rastorgujeva treneris Berkulis: "Protams, mērķi bija augstāki un gribējās labāk"
Intars Berkulis ir pārsteigts par Andreja slikto slīdamību šodien.
Citi sporta veidi
2018. gada 18. februāris, 18:55

Rastorgujeva treneris Berkulis: "Protams, mērķi bija augstāki un gribējās labāk"

LETA

Latvijas biatlonistam Andrejam Rastorgujevam šosezon slēpes slīdējušas labi, tāpēc sliktā slīdamība Phjončhanas olimpisko spēļu distancē ar masu startu ir nepatīkams pārsteigums, pēc sacensībām atzina sportista treneris Intars Berkulis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Andrejs Rastorgujevs masu startā Phjončhanā

Rastorgujevs svētdien piedzīvoja kritienu trasē un pieļāva trīs kļūdas šaušanā, savu dalību Phjončhanas olimpiskajās spēlēs noslēdzot ar 28.vietu 15 kilometru ...

gallery icon
25

Jau ziņots, ka Rastorgujevs svētdien piedzīvoja kritienu trasē un pieļāva trīs kļūdas šaušanā, savu dalību Phjončhanas olimpiskajās spēlēs noslēdzot ar 28.vietu 15 kilometru masu startā.

Tiesa, kā pēc tam atzina pats biatlonists, viņa vietu šajās sacensībās vairāk noteica sliktā slēpju slīdamība, nevis kritiens vai trīs soda apļi.

"Cik redzēju, viņa ātrums distancē bija vissliktākais no visām šo olimpisko spēļu sacensībām. Slēpes viņam totāli neslīdēja. Slēpes testē servisa cilvēki un no aptuveni trim pāriem palīdz Andrejam izvēlēties labākās. Nezinu, iespējams, kļūdījās," teica Berkulis.

"Šosezon slēpes reti kad nav slīdējušas. Protams, ir nianses, bet šodien apļa noslēguma nobraucienā grupa acīmredzami slīdēja prom no Andreja," atzīmēja treneris.

Latvijas sportisti Phjončhanā 18. februārī

Latvijas sportisti Phjončhanā 18. februārī

gallery icon
37

Salīdzinot ar iepriekšējām disciplīnām, Rastorgujevs masu startā šāva daudz precīzāk.

"Šaušana Andrejam šodien bija laba. Ar tiem trim sodiem un ierasto slēpošanas ātrumu viņš varēja cīnīties par pirmo desmitnieku. Jā, pēdējā ugunslīnijā viņš aizšāva garām diviem mērķiem un tā bija vienīgā nianse šajā aspektā," stāstīja Berkulis.

Iepriekš Phjončhanā Rastorgujevs sprintā nesašāva trīs mērķus un ieņēma 24.vietu, bet iedzīšanā viņš ar četrām kļūdām pakāpās uz 12.pozīciju. Savukārt ceturtdien iedzīšanā Rastorgujevs pamanījās neaizvērt pat sešus mērķus, samierinoties ar 59.vietu.

Andrejs Rastorgujevs un Oskars Muižnieks 20 kilometru individuālajā distancē

Latvijas biatlonists Oskars Muižnieks ceturtdien izcīnīja 42.vietu Phjončhanas olimpisko spēļu 20 kilometru individuālajā distancē, apsteidzot arī izlases līderi Andreju Rastorgujevu, ...

gallery icon
29

"12.vieta iedzīšanā ir labs rezultāts. Protams, mērķi bija augstāki un gribējās labāk. Negribas teikt, ka ir slikti, bet labi arī nav," komentēja Berkulis.

"Jāpiedomā par šaušanu, jo ātrums joprojām ir ļoti labs un tas nav iemesls, kāpēc viņš nevarētu tikt uz pjedestāla. Cīnīties par augstām vietām ir liegusi šaušana," secināja biatlonista treneris.

Latvijas sportisti Phjončhanā 15. februārī

Latvijas sportisti Phjončajas olimpiskajās 15. februārī. Šodien sacensības aizvada skeletonisti Tomass un Martins Dukuri, biatlonisti Baiba Bendika, Andrejs Rastotgujevs un ...

gallery icon
56

Masu startam sākotnēji kvalificējās 15 labākie sportisti pēc šīs sezonas Pasaules kausa rezultātiem un Rastorgujevam nedaudz pietrūka, lai iekļūtu starp viņiem, tomēr ar rezultātiem Phjončhanā bija pietiekami, lai Latvijas sportists kvalificētos noslēdzošajam startam.

Andrejs Rastorgujevs Phjončhanā piedalās iedzīšanā

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs pirmdien izcīnīja 12.vietu Phjončhanas olimpisko spēļu 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās. Rastorgujevs četrās šaušanās pieļāva četras ...

gallery icon
42

Rastorgujevs pirms četriem gadiem olimpiskajās spēlēs trīs reizes tika divdesmitniekā, labāko rezultātu uzrādot iedzīšanā, kurā bija devītais. Savukārt savā debijā 2010.gadā viņš individuāli labākais bija sprintā, kurā guva 50.vietu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās