foto: AFP/Scanpix/LETA
Japānas ātrslidotāja Kodaira triumfē olimpisko spēļu 500 metru distancē
Japānas ātrslidotāja Nao Kodaira.
Citi sporta veidi
2018. gada 18. februāris, 15:33

Japānas ātrslidotāja Kodaira triumfē olimpisko spēļu 500 metru distancē

LETA

Japānas ātrslidotāja Nao Kodaira svētdien triumfēja Phjončhanas olimpisko spēļu 500 metru distancē.

Sudraba godalgu ieguva iepriekšējo divu olimpisko spēļu čempione šajā distancē Sanhvana Lī no Dienvidkorejas, kamēr bronzu izcīnīja čehiete Karolīna Erbanova.

Kodaira 500 metrus slidoja 36,94 sekundēs, labodama olimpisko rekordu. Lī viņai zaudēja 0,39 sekundes, bet Erbanova bija vēl 0,01 sekundi lēnāka.

Kodaira un Erbanova startēja vienā slidojumā.

Pašlaik 31 gadu vecā Kodaira Phjončhanā izcīnīja sudraba medaļu 1000 metru distancē. Tāpat viņai ir arī Vankūveras olimpisko spēļu sudrabs iedzīšanas sacensībās komandām.

Kodaira kļuvusi par pirmo Japānas ātrslidotāju, kura kļuvusi par olimpisko čempioni sieviešu sacensībās. Iepriekš kāds no japāņu ātrslidotājiem olimpisko spēļu zeltu izcīnīja pirms 20 gadiem Nagano, kur 500 metros vīriem triumfēja Horjasu Šimidzu.

Līdz svētdienai Phjončhanas olimpisko spēļu ātrslidošanas sacensībās sešās no septiņām disciplīnām bija triumfējuši Nīderlandes ātrslidotāji, kā arī Kanādu pārstāvošs nīderlandietis.

Svētdien no Nīderlandes ātrslidotājām labāko rezultātu sasniedza Jorīna ter Morsa, 1000 metros triumfējušajai sportistei uz pusi īsākā distancē ieņemot sesto vietu.

Phjončhanas olimpiskās spēlēs tiks sadalīti 102 medaļu komplekti 15 dažādos sporta veidos. Kopumā šajā Olimpiādē piedalīsies 92 valstis, bet uz starta dosies teju 3000 sportisti.