foto: AFP/Scanpix/LETA
Šorttrekisti Puķītis un Zvejnieks skaidro, kas pietrūka, lai tiktu augstāk par 11. un 15. vietu
Roberto Puķītis (#204) un Roberts Zvejnieks (#23) startā.
Citi sporta veidi
2018. gada 17. februāris, 14:55

Šorttrekisti Puķītis un Zvejnieks skaidro, kas pietrūka, lai tiktu augstāk par 11. un 15. vietu

LETA

Lai Latvijas šorttrekisti varētu izveidot kādu stratēģiju vienā slidojumā, abiem jābūt ļoti spēcīgiem, uzsver Roberts Zvejnieks.

Roberto Puķītis un Roberts Zvejnieks sacenšas 1000 metru ceturtdaļfinālā

Latvijas šorttrekisti Roberto Puķītis un Roberts Zvejnieks sestdien nepārvarēja Phjončhanas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālu 1000 metru distancē, Puķītim no iekļūšanas pusfinālā ...

gallery icon
22

Latvijas šorttrekisti Roberto Puķītis un Roberts Zvejnieks sestdien nepārvarēja Phjončhanas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālu 1000 metru distancē, Puķītim no iekļūšanas pusfinālā atpaliekot nieka septiņas sekundes tūkstošdaļas.

Puķītis šajā distancē izcīnīja 11.  vietu, kamēr Zvejnieks bija uzreiz aiz viņa, 15. pozīcijā.

Abi latvieši startēja vienā slidojumā un distances sākumā izvēlējās turēties aizmugurē, cīņā par vietu labāko divniekā, kas iekļuva pusfinālā, iesaistoties pēdējā aplī. Pēdējos metros labākā pozīcijā bija Puķītis, kurš centās izraut uzvaru, tomēr palika trešais un pusfinālam nekvalificējās.

"Netiku tālāk pusfinālā, nekas nav labi. Man mērķis bija apdzīt pretiniekus īstajā laikā, bet es to neizdarīju. Tas mirklis bija pašās beigās, kad ķīnietis samazināja ātrumu, bet man neizdevās viņam tikt garām," teica Puķītis.

Savukārt Zvejnieks atzina, ka pirms sacensībām nav juties komfortabli.

Puķītis un Zvejnieks iekļūst šorttreka 1000 metru distances ceturtdaļfinālā

Latvijas šorttrekisti Roberto Puķītis un Roberts Zvejnieks otrdien Phjončhanā sasniedza ceturtdaļfinālu 1000 metru distancē. Puķītis savā priekšskrējienā finišēja otrais, bet ...

gallery icon
47

"Jau iesildīšanās laikā uz labās slidas nebija patīkama sajūta, turklāt, sākot skrējienu, nedaudz raustījos. Bija grūti dabūt ritmu, un šī iemesla dēļ beigās pietrūka spēka. 1000 metri nav mana distance. Nebija tik labi kā gribētos, bet šis bija grūts skrējiens, jo pretī stājās trīs spēcīgi sportisti un vēl Roberto. Kopumā gan esmu apmierināts ar savu rezultātu, turklāt šīs man ir pirmās olimpiskās spēles. Reāli šajā distancē šobrīd neesmu augstāk," skaidroja Zvejnieks.

Pirms starta abi latvieši konkrētu stratēģiju nebija pārrunājuši.

"Mums pret šādiem sāncenšiem klājas ļoti grūti. Lai izveidotu kādu stratēģiju, abiem jābūt ļoti spēcīgiem," atzīmēja Zvejnieks.

Kā vēstīts, Puķītis olimpiskās spēles sāka pagājušajā sestdienā, kad izcīnīja 11.vietu 1500 metru distancē.

Latvijas sportisti Phjončhanā 17. februārī

Latvijas sportisti Phjončhanā 17. februārī.

gallery icon
49

Pašlaik 24 gadus vecajam Puķītim šīs ir otrās olimpiskās spēles. Pirms četriem gadiem Sočos viņš 1500 metru distancē izcīnīja 15.vietu. Šis gads viņam sācies veiksmīgi, jo janvāra vidū latvietis guva trešo vietu Eiropas čempionāta 1000 metru distancē, pēc tam superfinālā finišējot septītais.

Tikmēr 20 gadus vecajam Zvejniekam šī ir debija olimpiskajās spēlēs. Viņš sezonas sākumā Pasaules kausā rādīja augstvērtīgākos rezultātus no Latvijas sportistiem Pasaules kausa etapos, reizi izcīnot 12.vietu 500 metru distancē.

Nākamajā nedēļā šorttrekā tiks aizvadītas arī sacensības 500 metros, kur piedalīsies Zvejnieks.

Latvijas šorttrekā izstrādāta sešu gadu programma, kurā par mērķi izvirzīts pakāpenisks sportistu progress un cīņa par medaļām augstākā līmeņa sacensībās jau pirms 2022.gada Pekinas olimpiskajām spēlēm. Līdz ar to kāda šorttreka sportista kvalificēšanās jau šī gada olimpiskajām spēlēm tiek uzskatīta par augstu sasniegumu. Zīmīgi, ka Puķītis ikdienā netrenējas ar Latvijas šorttreka izlasi, jo viņam to liedz ar Ventspils pašvaldību noslēgtais līgums.

Latvijas delegāciju šajā Olimpiādē pārstāv 34 sportisti. Latvija ir pārstāvēta deviņos sporta veidos, bet komandā iekļauti 14 olimpiskie debitanti.