foto: AP/Scanpix/LETA
Kamaniņu braucējām Zirnei un Caucei 12. un 16. vieta olimpiskajās spēlēs
Ulla Zirne bija labākā no Latvijas kamaniņu braucējām Phjončhanā, kura , visticamāk, pārstāvēs arī izlasi stafetes sacensībās.
Citi sporta veidi
2018. gada 13. februāris, 14:59

Kamaniņu braucējām Zirnei un Caucei 12. un 16. vieta olimpiskajās spēlēs

LETA

Latvijas kamaniņu braucēja Ulla Zirne trešdien izcīnīja 12.vietu Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, kamēr Elīza Cauce četru braucienu summā bija 16.pozīcijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas sportisti 13. februārī sacensībās un treniņos olimpiskajā Phjončhanā

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs otrdien, 13. februārī sacensības aizvadīja deviņi Latvijas sportisti: ātrslidotājs Haralds Silovs, šorttrekisti Roberto Puķītis un Roberts Jānis ...

gallery icon
71

Tikmēr dubultuzvaru izcīnīja Vācijas sportistes un vien Tatjanas Hifneres kļūda liedza šai valstij aizņemt visu goda pjedestālu.

Zirne pirmajā braucienā bija devītā, bet otrajā uzrādīja septīto ātrāko laiku, summā pēc pirmās dienas esot ļoti augstajā astotajā pozīcijā. Tomēr trešajā braucienā Zirne kļūdījās un atkrita uz 13.pozīciju kopvērtējumā. Savukārt ceturto braucienu atkal veica salīdzinoši tīri, kaut uzrādīja vien četrpadsmito rezultātu.

Tikmēr Cauce smagi kļūdījās pirmajā braucienā. Nākamajos divos braucienos viņa bija desmitā ātrākā un iekļuva divdesmitniekā, kvalificējoties ceturtajam braucienam. Kaut noslēdzošā trases veikšana atkal nebija tīra, latviete sasniedza piecpadsmitnieku.

Phjončhanas olimpiskais parks

gallery icon
37

Vēl viena Latvijas braucēja Kendija Aparjode, kura pirmdien pirmajā braucienā krita, ceturto braucienu nespēja sasniegt un sacensības noslēdza 23.pozīcijā.

Par čempioni otrajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas kļuva vāciete Natālija Geizenbergere, kura četru braucienu summā 0,367 sekundēm apsteidza tautieti Dajanu Eitbergeri.

Savukārt 0,412 sekundes atpalika kanādiete Aleksa Gouga, bet pēdējā braucienā no otro uz ceturto pozīciju atpalika titulētā Hifnere.

Zīmīgi, ka pēc otrā brauciena Eitbergere bija otrā un Hifnere ceturtā, bet trešajā viņas apmainījās vietām. Savukārt pēc ceturtā brauciena sportistes vēlreiz apmainījās, kamēr Gouga visu šo laiku noturējās trešajā pozīcijā un tika pie medaļas Kanādai.

Summā Zirne čempionei piekāpās par 1,870 sekundēm, bet Cauce par 2,419 sekundēm.

Latvijas sportisti Phjončhanā

Latvijas sportisti ziemas olimpisko spēļu mājvietā Phjončhanā, cītīgi trenējas un vairāki jau uzsākuši sacensības.

gallery icon
179

Ļoti neveiksmīgs noslēdzošais brauciens izvērtās ASV sportistēm. Gandrīz traģisks tas izvērtās Emilijai Svīnijai, kura pēc trim braucieniem bija 14.vietā. Pēc vairākām kļūdām Svīnijai kamanas sagriezās pilnīgi šķērsām un sportistes kājas taisni ietriecās bortā. Sacensības tika apturētas uz aptuveni desmit minūtēm, turklāt uzreiz aiz viņas bija jāstartē Zirnei. Tikmēr cita amerikāniete Sammera Bričera pēc trim braucieniem bija astotā, bet rupji kļūdījās pašā trases sākumā un atkrita uz 20.pozīciju. Savukārt Erina Hemlina pēc trim braucieniem bija piektā, bet arī nespēja šo pozīciju saglabāt un atkrita par vietu zemāk.

Tikmēr 13.pozīciju izcīnīja latviešu izcelsmes kanādiešu kamaniņu braucēja Brūka Apškrūma, kura līderei zaudēja 2,329 sekundes.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās