Līga Miljone Latvijas sieviešu hokeja izlasei nodrošina vēl vienu uzvaru
Līga Miljone trijos mačos ir guvusi jau piecus vārtus.
Hokejs
2016. gada 7. aprīlis, 23:56

Līga Miljone Latvijas sieviešu hokeja izlasei nodrošina vēl vienu uzvaru

Jauns.lv

Līgas Miljones divi gūtie vārti mača beigu daļā ceturtdien Latvijas sieviešu hokeja izlasei nodrošināja uzvaru pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas turnīra spēlē pret mājinieci Itāliju.

Latvijas hokejistes sīvā cīņā izcīnīja uzvaru ar 4:3 (1:1, 1:1, 2:1), saglabājot izredzes uz pirmo vietu turnīrā, kas nākamgad ļautu spēlēt līmeni augstāk.

Miljone cīņas 53.minūtē panāca izlīdzinājumu 3:3, savukārt minūti un 48 sekundes pirms pamatlaika beigām viņa iemeta uzvaras vārtus. Zīmīgi, ka abos precīzajos metienos Līgai asistēja viņas mamma Inese Geca-Miljone.

Latvijas izlase jau cīņas 14.sekundē pēc Ievas Pētersones metiena atklāja rezultātu, taču laukuma saimnieces pēc tam panāca neizšķirtu un otrajā periodā arī izvirzījās vadībā. Izlīdzinājumu neilgi pirms otrā pārtraukuma panāca Iveta Koka, kurai šajā spēlē arī punkts par rezultatīvu piespēli.

Trešā perioda vidū Itālija otro reizi spēlē izvirzījās vadībā, taču pēc tam sekoja Līgas Miljones un viņas mammas benefice.

Miljone čempionātā ir guvusi jau piecus vārtus, jo pirmajā cīņā pret Kazahstānu izcēlās ar "hat-trick".

Latvijas izlase, kura turnīrā startē bez sava galvenā trenera Aleksandra Macijevska, kurš Ogres "Kurbada" rindās ir aizņemts Latvijas hokeja virslīgas finālā pret "Liepāju", izcīnīja otro uzvaru trīs spēlēs.

Jau ziņots, ka pirmdien turnīra ievadā Latvijas izlase ar 5:2 uzvarēja Kazahstānu, bet otrdien ar 2:5 piekāpās Ungārijai.

Vēl ceturtdien Ungārija ar 3:2 (1:1, 1:1, 1:0) uzvarēja Kazahstānu, saglabājot līderpozīciju, bet Ķīna ar 3:1 (0:1, 2:0, 1:0) pārspēja Nīderlandi.

Pēc trīs kārtu spēlēm kopvērtējumā Ungārijai ir deviņi, Latvijai seši, Itālijai četri, Kazahstānai un Ķīnai pa trīs, bet Nīderlandei divi punkti.

Grupas spēcīgākā komanda kvalificēsies nākamā gada pirmās divīzijas A grupas turnīram.

Sacensību turpinājumā Latvija piektdien sacentīsies ar Ķīnu, bet turnīru noslēgs svētdien ar dueli pret Nīderlandi.

Latvijas izlases galvenais treneris ir Macijevskis, tomēr viņš palicis Latvijā un "Kurbada" komandas sastāvā turpina cīņu Latvijas čempionāta finālsērijā, kur sestdien būs nepieciešama septītā spēle, tāpēc uz Itāliju viņš nedosies. Macijevski prombūtnes laikā pie izlases vadības stūres aizvietos Lolita Andriševska, bet par konsultantu piesaistīts Andrejs Zaķis.

Latvijas sieviešu hokeja izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, no 25.marta līdz 2.aprīlim hokeja hallē "Rīga" aizvadīja nedēļu garu treniņnometni, kurā tika pieslīpēta komandas sadarbība. Treniņnometnes laikā tika aizvadīta pārbaudes spēle ar "Rīga 2002" puišu komandu, kurā ar 5:2 tika izcīnīta uzvara.

Jau ziņots, ka pēc gada pārtraukuma Latvijas izlases sastāvā atgriezusies ilggadējā valstsvienības līdere Geca-Miljone. Jau pirms diviem gadiem pirmo reizi pasaules čempionātu vēsturē vienā komandā spēlēja divas mātes un divas meitas - Inese Geca-Miljone un Līga Miljone, kā arī Aija Apsīte un Agnese Apsīte. Turklāt šogad izlasē debitē arī jaunākā no Apsītēm - Kristiāna.

Pērn Latvijas sieviešu hokeja izlase zaudēja pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā - zaudēja visās piecās spēlēs un izkrita grupu zemāk. Arī 2013.gadā Latvija, startējot pirmās divīzijas A grupā, kas ir otrs spēcīgākais līmenis pasaulē, piecās spēlēs palika bez punktiem, tomēr nākamajā gadā triumfēja Ventspilī notikušajās pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas sacensībās, iegūstot iespēju atgriezties līmeni augstāk.

Paredzams, ka rudenī Latvijas izlasi sagaidīs vēl viens svarīgs turnīrs - tai būs jāpiedalās Phjončhanas olimpisko spēļu kvalifikācijā, bet precīzas pretinieces noskaidrosies vien pēc šī gada pasaules čempionātiem.

Latvijas sieviešu hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas turnīrā:

vārtsardzes: Evija Tētiņa, Kristiāna Apsīte;

aizsardzes: Anna Kubliņa, Sarma Ozmena, Aija Apsīte, Ilze Kronberga, Sindija Agare, Ilva Ivaškina;

uzbrucējas: Iveta Koka, Ieva Pētersone, Julija Mihejenko, Ilze Bičevska, Līga Miljone, Agnese Apsīte, Anna Katrīna Lagzdiņa, Ivita Krūmiņa, Ilona Ābola, Zane Apse, Katrīna Aņisimova, Inese Geca-Miljone.

LETA/Foto: Juris Bērziņš-Soms