Bertāns iemet piecus punktus pārliecinošā "Spurs" uzvarā
Basketbols
2017. gada 4. janvāris, 07:36

Bertāns iemet piecus punktus pārliecinošā "Spurs" uzvarā

Jauns.lv

Latviešu uzbrucējs Dāvis Bertāns otrdien guva savus pirmos punktus kopš decembra vidus, palīdzot Sanantonio "Spurs" komandai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē savā laukumā ar 110:82 (29:18, 31:23, 28:17, 22:24) pārliecinoši pieveikt Toronto "Raptors".

Šis bija duelis starp abu konferenču otrajām vietām, tomēr laukumā pilnībā dominēja "Spurs", kas spēja sasniegt pat 34 punktu pārsvaru.

Bertāns laukumā bija noslēdzošās astoņas minūtes, kad mājinieku pārsvars jau bija iespaidīgs. Šajā laikā viņš iemeta piecus punktus, trāpot vienīgo divpunktu raidījumu un vienu no diviem tālmetieniem. Viņa kontā bija arī divas atlēkušās bumbas, divi bloki, viena rezultatīva piespēle un viena kļūda.

Latvieša skaistākā epizode mačā bija, kad no mugurpuses tika iespaidīgi bloķēts Normens Pauels.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 25 punktiem bija Kavai Lenards, bet ar 23 punktiem un astoņām bumbām zem groziem izcēlās Lamarkuss Oldridžs. Tāpat lielisku sniegumu nodemonstrēja pieredzējušais francūzis Tonijs Pārkers, kurš 23 minūtēs izcēlās ar 15 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm, spēlējot nozīmīgu lomu izšķirošā pārsvara iegūšanā.

Tikmēr "Raptors" sastāvā 26 punktus sameta Demārs Derouzans. Savukārt lietuvietis Jons Valančūns mačā izcēlās vien ar diviem punktiem un sešām atlēkušajām bumbām. Toronto basketbolisti pirmoreiz šosezon nespēja iemest vismaz 90 punktus.

Kā vēstīts, iepriekšējā mačā "Spurs" pagarinājumā piekāpās Atlantas "Hawks" basketbolistiem, pārtraucot četru uzvaru sēriju, kā arī zaudējot trešajā mačā pēc kārtas, kurā Bertāns netika sūtīts laukumā.

Bertāns iepriekšējās četrās spēlēs, kurās piedalījies, laukumā izgājis vienīgi noslēdzošajās minūtēs, kad "Spurs" komanda jau panākusi drošu pārsvaru. Pirms otrdienas cīņas punktus latvietis nebija guvis kopš 14.decembra.

Nākamajā mačā "Spurs" ceturtdien augstkalnē viesosies pie Denveras "Nuggets".

Grega Popoviča vadītā "Spurs" komanda ar 28 panākumiem 35 mačos atrodas Rietumu konferences otrajā pozīcijā, par divu uzvaru tiesu atpaliekot no pērnās sezonas līgas finālistes Goldensteitas "Warriors".

Savukārt "Raptors" ar 23 uzvarām 34 spēlēs ir Austrumu konferences otrajā pozīcijā, zaudējot vienīgi čempionei Klīvlendas "Cavaliers". Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" vienība, kas zaudējusi piecos mačos pēc kārtas, ar 16 uzvarām 34 cīņās ir šīs konferences desmitajā pozīcijā, tomēr septītā vieta ir tikai divu uzvaru attālumā.

LETA / Foto: AFP/Scanpix/LETA