foto: AFP/Scanpix/LETA
Ostapenko piedāvājumu spēlēt ar Serēnu Viljamsu saņēmusi Ziemassvētku vakarā
Serēnai pateikt nē nebija iespējams, jo viņa ir Aļonas elks un Aļona vienmēr sapņoja par tādu iespēju.
Citi sporta veidi
2018. gada 9. februāris, 13:02

Ostapenko piedāvājumu spēlēt ar Serēnu Viljamsu saņēmusi Ziemassvētku vakarā

LETA

Latvijas dāmu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko piedāvājumu piedalīties pasaules labākās tenisistes Serēnas Viljamsas atgriešanās mačā saņēmusi Ziemassvētku vakarā, sarunā pastāstīja sportistes mamma un trenere Jeļena Jakovļeva.

Ostapenko un Serēnas Viljamsas cīņa Abū Dabī pirmssezonas sagatavošanās turnīrā

Planētas septītā rakete dāmu tenisā Aļona Ostapenko no Latvijas sestdien Abū Dabī pārbaudes mačā ar rezultātu 6-2, 3-6, 10:5 pārspēja ...

gallery icon
18

Pašlaik 36 gadus vecā Viljamsa 30.decembrī atgriezās tenisa apritē, paraugturnīra mačā zaudējot Ostapenko. Serēna Viljamsa karjeras laikā izcīnījusi 23 "Grand Slam" vienspēļu titulus.

"Piedāvājumu no Serēnas saņēmām Ziemassvētku vakarā Taizemē un bija jāizlemj piecās minūtēs. Serēnai pateikt nē nebija iespējams - viņa ir Aļonas elks un Aļona vienmēr sapņojusi par tādu iespēju," atklāja Jakovļeva. "Aļona bija ļoti priecīga. Viņa ne tikai vienkārši iepazinās ar savu elku, bet visu iepriekšējo dienu pirms spēles abas pavadīja kopā, devās ekskursijās, runāja par dzīvi, sportu, treniņiem. Šāds pasākums bija vajadzīgs."

Tiesa, spēles ar Serēnu Viljamsu dēļ šo sezonu Ostapenko sāka ar lielu ceļošanu. Latvijas tenisiste sezonai gatavojās Rīgā, neilgi pirms Ziemassvētkiem devās uz pārbaudes turnīru Taizemē, tad uz pāris dienām atgriezās Rīgā, lai tālāk dotos uz Kataru, kur aizvadīja pārbaudes spēli ar Viljamsu.

foto: AFP/Scanpix/LETA
Serēnai pateikt nē nebija iespējams, jo viņa ir Aļonas elks un Aļona vienmēr sapņoja par tādu iespēju.

Turpinājumā Ostapenko brauca uz sezonas pirmo turnīru Ķīnā, bet vēl pēc pāris dienām devās uz tobrīd liela karstuma pārņemto Austrāliju. Ostapenko zaudēja sezonas pirmajos divos oficiālajos mačos un pēc otrās neveiksmes atzina, ka ir nogurusi pēc lielās ceļošanas.

"No gadu mijas ceļošanas varam mācīties, ka grafiks jāplāno tā, lai paliek laiks treniņiem, jo tieši trenēšanās ir pats galvenais. Tomēr dažreiz gadās piedāvājumi no kuriem nevar atteikties, bet līdz ar to treniņprocess izjuka," teica Jakovļeva. "Braukājām no vienas vietas uz otru, katrā nepieciešama adaptācija, bet mēs zaudējam vienu, zaudējam otru spēli."

"Tā pa īstam Aļona spēli sāka just vien Austrālijas atklātajā čempionātā. Tur forma bija laba, viņa tika līdz trešajai kārtai, bet tajā nedaudz nepaveicās," stāstīja māte un trenere.

Trešais gada turnīrs bija Austrālijas atklātais čempionāts, kurā Ostapenko izcīnīja gada pirmās divas oficiālās uzvaras, bet trešajā kārtā zaudēja igaunietei Anetei Kontaveitai.

"Treniņā pirms spēles ar Kontaveitu viņa dabūja traumu. Mums ir ļoti labs fizioterapeits. Viņš uzreiz to redzēja un teica, ka, ja kāja tiks pagriezta vienā konkrētā virzienā, trauma aizies tālāk," teica Jakovļeva. "Tieši tā arī notika. Viņai bija muskuļa trauma un arī šobrīd vēl ir grūti. Uz turnīru Sanktpēterburgā aizbraucām ar nesadziedētu traumu, tomēr gribējām uzspēlēt telpās pirms Federāciju kausa turnīra Tallinā."

"Tomēr jārēķinās, ka jau nākamnedēļ gaidāms turnīrs Dohā, kur atkal būs ārā, karsti, vējš. Tā darīt nav īsti profesionāli, bet izvēles nav," atzina Jakovļeva.

Sezonas sākumā Ostapenko trenēja austrāliešu speciālists Deivids Teilors, kurš tagad tenisistes komandā atgriezīsies pirms prestižajiem Indianvelsas un Maiami turnīriem.

"Teilors pievienosies nedēļu pirms ASV," Jakovļeva atgādināja, ka treneris pašlaik ir sarunāts uz 15 nedēļām un noprotams, ka viņš parasti pievienosies uz 3-4 nedēļu nogriežņiem. "Viņš ir ļoti pozitīvs cilvēks, man patīk kā viņš strādā ar Aļonu. Pievērš uzmanību viņas stiprajām pusēm, arī piestrādā pie serves. Pagaidām gan vēl pagājis maz laika."

Jakovļeva atklāja, ka pati vēl aizbrauks uz nākamās nedēļas turnīru Dohā, bet pēc tam kādu laiku tenisiste uz turnīriem dosies bez mammas.

Kā zināms, šonedēļ valsts labākās tenisistes Ostapenko un Anastasija Sevastova palīdz Latvijas izlasei Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrā un sestdien komanda Tallinā aizvadīs fināla kārtu, cīnoties par iespēju pakāpties augstāk.