Leģendārais Jasikevičs slavē Vecvagara talantu
"Vecvagars bija viens no Eiropas labākajiem jaunajiem spēlētājiem, tomēr viņu apturēja traumas," par latvieti stāstīja Jasikēvičs.
Basketbols
2016. gada 8. aprīlis, 16:00

Leģendārais Jasikevičs slavē Vecvagara talantu

Jauns.lv

Latviešu basketbolists Kaspars Vecvagars pirms traumu gūšanas bija viens no labākajiem jaunajiem spēlētājiem Eiropā, tomēr Lietuvas vienība Kauņas "Žalgiris" viņam tic arī tagad, izteicies komandas galvenais treneris Šarūns Jasikevičs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā zināms, ceturtdien ULEB Eirolīgas turnīra otrā posma noslēdzošās kārtas mačā Vecvagars 23 minūšu laikā iemeta 13 punktus, sasniedzot savu personisko rekordu, tomēr "Žalgiris" mājās ar 59:66 zaudēja Barselonas "Lassa".

"Žēl, ka Eirolīgas sezonu noslēdzām ar zaudējumu. Puiši cīnījās, un nav viegli ļaut Barselonas komandai iemest tikai 66 punktus. Lielu daļu mača bijām priekšā, tomēr neizdevās to sekmīgi noslēgt," pēc dueļa izteicās kādreizējā Lietuvas basketbola leģenda.

"Vecvagars bija viens no Eiropas labākajiem jaunajiem spēlētājiem, tomēr viņu apturēja traumas," par latvieti stāstīja Jasikevičs. "Mēs ticam viņa talantam un vēlamies, lai tam netraucē traumas. Viņš var iemest no distances, labi lasa spēli un ir ar augstu basketbola intelektu."

Kā zināms, iepriekšējās divas sezonas saspēles vadītājs Vecvagars gandrīz pilnībā izlaida smagas ceļgala traumas dēļ, laukumā atgriežoties pagājušajā vasarā, kad iekļuva Latvijas valstsvienības sastāvā dalībai Eiropas čempionāta finālturnīrā. Pērn vienība ar latvieti pagarināja līgumu pēc sistēmas 1+1.

Šajā sezonā ULEB Eirolīgas turnīrā Vecvagars izgāja laukumā 14 spēlēs, kurās vidēji izcēlās ar 3,4 punktiem. Savukārt Lietuvas čempionātā viņš guvis vidēji 5,1 punktu.

Kā zināms, "Žalgiris", kā arī Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Vācijas čempione Bambergas "Brose Baskets" nespēja pārvarēt ULEB Eirolīgas otro posmu, savukārt nākamo kārtu sasniedza Dāvja Bertāna vienība Vitorijas "Laboral Kutxa" no Spānijas, kas ceturtdaļfinālā sacentīsies ar Atēnu "Panathinaikos" no Grieķijas.

Kaspars Vecgars mačā pret Barselonas "Lassa" - video:

LETA/Foto: Vida Press

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās