"Rubenes" florbolistes  trešo reizi pēc kārtas izcīna Latvijas čempioņu titulu
Kocēnu "Rubenes" florbolistes vēlreiz apliecinājušas savu favorītu statusu.
Citi sporta veidi
2016. gada 9. aprīlis, 14:26

"Rubenes" florbolistes trešo reizi pēc kārtas izcīna Latvijas čempioņu titulu

Jauns.lv

Kocēnu "Rubenes" florbolistes sestdien "Arenā Rīga" trešo gadu pēc kārtas kļuva par "Elvi florbola līgas" Latvijas sieviešu čempionāta uzvarētājām, bet titulu kopumā ieguva devīto reizi komandas vēsturē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Finālspēlē "Rubene" ar 6:1 (3:0, 2:1, 1:0) uzvarēja NDD vienību no Rīgas, kurai šī bija debijas sezona augstākajā līgā.

Uzvarētājām trīs vārtus guva Juta Muravska, pa reizei precīzas bija Edīte Bankava, Laura Gaugere un Evita Rudzīte, bet sudraba medaļas guvušajā NDD ar goda vārtiem izcēlās Ieva Priede.

"Rubene" aizvadīja ļoti pārliecinošu spēli, jau trešajā minūtē izvirzoties vadībā, bet pēc pirmā perioda esot priekšā ar 3:0. Otrās trešdaļas ievadā NDD vienus vārtus atguva, taču perioda vidū Kocēnu komanda vēl divas reizes pārspēja pretinieces, bet punktu cīņai pielika mača izskaņā, raidot bumbiņu jau tukšos pretinieču vārtos.

Par labāko uzvarētāju komandā šajā spēlē tika atzīta Lība Daija Mikova, bet NDD komandā labākās balvu ieguva Māra Stapkēviča.

Jau ziņots, ka "Rubene" pusfināla sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-0 pārspēja "Rīgas Lauvas", bet NND negaidīti ar 4-2 uzveica iepriekšējo divu gadu vicečempioni "Ķekavu".

Regulārā turnīra šīs sezonas četrās savstarpējās spēlēs starp "Rubeni" un "NND" allaž pārākas bija Kocēnu spēlētājas, tiesa, divas cīņas noslēdzās tikai pagarinājumā. Regulārajā čempionātā "Rubene" ar 52 punktiem 20 spēlēs bija pirmā, bet NND ar 32 punktiem ieņēma trešo vietu.

Ka vēstīts, tad bronzas medaļas ieguvējas dāmām tika noskaidrotas jau ceturtdien, kad "Ķekava" ar 7:2 (3:0, 1:2, 3:0) pārspēja "Rīgas Lauvas" komandu.

Tikmēr plkst.15 par bronzas medaļām kungu turnīrā cīnīsies pērnā gada čempione Cēsu "Lekrings" un "Ulbroka"/"Masters".

"Lekrings" ceturtdaļfinālā ar 4-3 uzveica Kocēnu "Rubenes" vīru komandu, bet pusfinālā ar 1-4 zaudēja "Lielvārdei". Savukārt "Ulbroka"/"Masters" ceturtdaļfinālā ar 4-1 pārspēja "Rīga" komandu, bet pusfinālā ar 2-4 piekāpās "Mogo-RTU"/"Rockets" florbolistiem.

Šosezon abās savstarpējās spēlēs uzvaru svinēja "Ulbroka"/"Masters" komanda. Regulārajā čempionātā "Ulbroka"/"Masters" ar 45 punktiem 22 spēlēs bija otrā, bet "Lekrings" ar 42 punktiem ieņēma piekto vietu.

Vakara kulminācija būs fināls vīriem, kas sāksies plkst.19. Finālā "Lielvārde" tiksies ar "Mogo-RTU"/"Rockets" no Rīgas un spēli tiešraidē varēs vērot Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV7).

Ceturtdaļfinālā "Lielvārde" ar 4-1 pārspēja Liepājas "Kuršus", bet pusfinālā ar tādu pašu rezultātu apspēlēja "Lekringu". Tikmēr "Mogo-RTU"/"Rockets" ceturtdaļfinālā ar 4-0 uzveica "Valmiera"/ViA vienību, bet pusfinālā ar 4-2 tika apspēlēta "Ulbroka"/"Masters".

Regulārā turnīra divās savstarpējās spēlēs komandas uzvaras dalīja uz pusēm, turklāt tieši rīdzinieki bija tie, kura 22 spēlēs "Lielvārdei" sagādāja vienīgo zaudējumu pamatlaikā.

Ar 58 punktiem "Lielvārde" bija regulārā čempionāta uzvarētāja, bet "Mogo-RTU"/"Rockets" ar 43 punktiem bija trešā.

"Lielvārde" par Latvijas čempioni tika kronēta 2011./2012.gada sezonā, bet pērn tai nācās samierināties ar ceturto vietu. Tikmēr "Mogo-RTU"/"Rockets" komanda ar nosaukumu RTU/"Inspecta" par čempioni kļuva 2010. un 2011.gadā, bet pērn kļuva par vicečempioni.

Tāpat "Arēnā Rīga" šodien plkst.17.30 notiks šī gada pasaules čempionāta apakšgrupu izloze.

Pasaules čempionāts florbolā kungiem Rīgā norisināsies no 3. līdz 11.decembrim.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA