"VEF Rīga" viesos sagrauj Bagatska trenēto "Ņižņij Novgorod"
Latvijas izlases trenera Bagatska vadītais klubs piedzīvoja pamatīgu zaudējumu. Rezultatīvākais uzvarētāju "VEF Rīga" sastāvā ar 26 punktiem un 16 atlēkušajām bumbām bija Džošs Harelsons (pa labi).
Basketbols
2016. gada 10. aprīlis, 19:36

"VEF Rīga" viesos sagrauj Bagatska trenēto "Ņižņij Novgorod"

Jauns.lv

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" svētdien VTB Vienotās līgas spēlē ar rezultātu 107:79 (17:22, 31:26, 27:15, 32:16) izbraukumā pieveica Ainara Bagatska trenēto Krievijas komandu "Ņižņij Novgorod".

Šīs dienas duelis turnīra tabulā neko neizšķīra, jo "Ņižņij Novgorod" jau ir kvalificējusies izslēgšanas mačiem, savukārt "VEF Rīga" jau ilgāku laiku ir zaudējusi izredzes iekļūt "play-off".

Kaut pēc pirmās ceturtdaļas "VEF Rīga" bija iedzinējos, otrajā pārņēma vadību un tās pēdējās minūtes ievadā bija priekšā ar 48:40. Tomēr atlikušajā laikā viesi veica astoņus punktus pēc kārtas un panāca izlīdzinājumu. Nākamo izrāvienu "VEF Rīga" veica trešās ceturtdaļas vidū un pirms pēdējām desmit minūtēm jau bija priekšā ar 75:63, bet ceturtajā ceturtdaļā bija ievērojami pārāka pār pretiniekiem.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 26 punktiem un 16 atlēkušajām bumbām bija Džošs Harelsons, bet 19 punktus sameta Fransisko Kruss, kuram bija arī desmit rezultatīvas piespēles.

Vismaz divus punktus guva visi 12 pieteiktie "VEF Rīga" spēlētāji.

Tikmēr "Ņižņij Novgorod" rindās 17 punktus guva Rasida Mahalbasiča.

Abas komandas savā starpā spēlēja pašā sezonas sākumā, kad Rīgā mājinieki zaudēja ar 75:87.

Šonedēļ rīdzinieki aizvadīja spēli "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas regulārajā čempionātā, pārliecinoši ar 98:49 pārspējot vienu no turnīra pastarītēm "Latvijas Universitāte". Savukārt Vienotajā līgā "VEF Rīga" pirms nedēļas savā laukumā uzņēma Maskavas apgabala "Himki", piedzīvojot zaudējumu ar 79:89.

Savukārt "Ņižņij Novgorod" komanda, kuras treneru korpusā bez Bagatska strādā arī Artūrs Štālbergs un Oskars Ernštreits, iepriekšējā Vienotās līgas mačā pirms nedēļas viesos ar 76:77 zaudēja Jāņa Timmas un Kaspara Bērziņa pārstāvētajai Sanktpēterburgas "Zeņit".

"Ņižņij Novgorod" šosezon startēja arī ULEB Eiropas kausa izcīņā, kur sasniedza ceturtdaļfinālu, taču divu spēļu summā sīvā cīņā zaudēja Francijas klubam "Strasbourg".

"VEF Rīga" sastāvā atzīstamu sniegumu pēdējā laikā demonstrē Jānis Bērziņš, kurš iepriekš tika atzīts par februāra un šonedēļ arī par marta labāko jauno spēlētāju Vienotajā līgā. Tāpat viņš šonedēļ tika nominēts šai balvai arī sezonā kopumā.

Vienotās līgas kopvērtējumā līdere ar 27 uzvarām 29 spēlēs ir Maskavas CSKA, bet "Ņižņij Novgorod" vienība ar 16 uzvarām 28 mačos saglabā astoto pozīciju.

Savukārt "VEF Rīga" ar desmit uzvarām 28 cīņās joprojām ir 11.vietā.

Arī šosezon Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru, izslēgšanas spēles sasniedzot labākajām astoņām vienībām.

LETA/ Foto: Ieva Lūka/ LETA, AFP/LETA