foto: REUTERS
Titulētais norvēģu slēpotājs Nurtugs nepiedalīsies olimpiskajās spēlēs
Citi sporta veidi
2018. gada 24. janvāris, 19:08

Titulētais norvēģu slēpotājs Nurtugs nepiedalīsies olimpiskajās spēlēs

LETA

Titulētais Norvēģijas distanču slēpotājs Peters Nurtugs nepiedalīsies nākamajā mēnesī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, trešdien pavēstīja Norvēģijas Olimpiskā komiteja.

"Profesionālajā sportā galvenais ir rezultāts un diemžēl Peteram Nurtugam tie nav pietiekami labi," izteicies nacionālās Olimpiskās komitejas sporta daļas vadītājs Tūre Ēvrebē, kurš piebilda, ka arī Nurtugam nav paveicies, jo sportists slimības dēļ izlaida lielu daļu sezonas.

Nurtugs 2010.gadā Vankūverā izcīnīja četras olimpiskās medaļas, ieskaitot zeltu 50 kilometros un komandu sprintā. Savukārt pirms četriem gadiem Sočos viņš ieguva divas bronzas medaļas. Tomēr šosezon Nurtugs startējis neveiksmīgi un neizpildīja nacionālos kvalifikācijas kritērijus.

Tāpat Nurtugs karjerā izcīnījis 13 zelta medaļas pasaules čempionātos, kas ir vēsturē augstākais rādītājs starp vīru slēpotājiem.

Tiek vēstīts, ka Nurtugs atteicies no iespējas uz Phjončhanu doties kā rezervistam.

Kā ziņots, arī Norvēģijas biatlona leģenda Ūle Einārs Bjērndālens netika izraudzīts dalībai februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, jo neizpildīja vietējos atlases kritērijus.

Norvēģijas Olimpiskā komiteja izvirzījusi mērķi Phjončhanā izcīnīt 30 medaļas un iekļūt labāko trijniekā godalgām bagātāko valstu sarakstā.