Kristapam Porziņģim, visticamāk, sezona ir beigusies
Arī mačā pret kolēģiem no Toronto Kristaps laukumā neizgāja. "Knicks" piedzīvoja zaudējumu.
Basketbols
2016. gada 11. aprīlis, 09:01

Kristapam Porziņģim, visticamāk, sezona ir beigusies

Jauns.lv

Ņujorkas "Knicks" komanda bez savainotā Kristapa Porziņģa svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta noslēdzošajā mājas spēlē ar rezultātu 89:93 (25:20, 26:34, 18:21, 20:18) piekāpās Toronto "Raptors" komandai.

Spēle kopumā bija saspringta un vēl divas minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 86:86, tomēr 65 sekundes pirms pamatlaika beigām Demārs Derouzens veica svarīgu trīspunktu gājienu un vēlāk "Raptors", kas turpina cīņu par uzvaru Austrumu konferencē, noturēja panākumu.

Kopā šajā mačā Derouzens iemeta 27 punktus un ar 9426 punktiem kļuva par otro visu laiku rezultatīvāko "Raptors" spēlētāju. Viņš apsteidza Vinsu Kārteru (9420) un tagad atpaliek vienīgi no Krisa Boša (10 275).

Savukārt lietuvietis Jons Valančūns izcēlās ar 14 punktiem un septiņām bumbām zem groziem.

Tikmēr "Knicks" līderis Karmelo Entonijs sameta 21 punktu vien 25 spēlēto minūšu laikā, bet ar 19 punktiem atzīmējās Džerians Grānts.

Kā zināms, jau pirms spēles bija zināms, ka arī šajā duelī traumas dēļ nepiedalīsies Porziņģis, kurš izlaida sesto spēli pēc kārtas. Kā pēc spēles izteicās "Knicks" galvenā trenera pienākumu izpildītājs Kurts Rembiss, viņš sagaida, ka Porziņģis dosies uz Indiānu, kur Ņujorkas komanda otrdien sezonas noslēdzošajā mačā spēkosies ar "Pacers", bet nespēlēs.

Porziņģis savā NBA debijas sezonā pašlaik ir izlaidis deviņus mačus - janvāra beigās viņš slimības dēļ palika malā cīņā ar Toronto "Raptors", martā vispirms kājas savainojuma dēļ nespēlēja pret Detroitas "Pistons", pēc tam vēdera vīruss viņam liedza doties laukumā pret Losandželosas "Lakers", bet šīs pleca traumas laikā viņš izlaidis arī dueļus ar Dalasas "Mavericks", Brukinas "Nets", Indiānas "Pacers", Šarlotes "Hornets" un Filadelfijas "76ers" komandām.

Šosezon Porziņģis piedalījies 72 mačos, vidēji guvis 14,3 punktus, izcīnījis 7,3 atlēkušās bumbas un bloķējis 1,9 pretinieku metienus. Sezonas pirmajos trijos mēnešos viņš tika nosaukts par labāko debitantu Austrumu konferencē, tomēr iepriekšējos divos mēnešos viņš šo balvu vairs nav saņēmis.

Ar 32 uzvarām 81 spēlēs "Knicks" komanda Austrumu konferences kopvērtējumā atrodas 13.vietā, bet jau ilgāku laiku zaudējusi teorētiskas izredzes sasniegt NBA izslēgšanas turnīru.

Savukārt "Raptors" ar 54 uzvarām 80 spēlēs ir otrā Austrumu konferencē un saglabā minimālas izredzes uz Klīvlendas "Cavaliers" apsteigšanu, kas tikusi pie 56 panākumiem. Šī ir pirmā reize vēsturē, kad "Raptors" komanda NBA regulārajā sezonā tikusi pie 50 uzvarām.

LETA/Foto: EPA/LETA