Rīgā atklās piemiņas plāksni hokeja trenerim Viktoram Tihonovam
1968.gadā Viktors Tihonovs sāka strādāt Rīgas „Dinamo” galvenā trenera amatā un to ieņēma līdz 1977.gadam.
Hokejs
2016. gada 11. aprīlis, 13:19

Rīgā atklās piemiņas plāksni hokeja trenerim Viktoram Tihonovam

Jauns.lv

Otrdien, 12. aprīlī, plkst. 15.00 pie Baznīcas ielas 41/43 nama Rīgā tiks atklāta piemiņas plāksne izcilajam hokeja trenerim Viktoram Tihonovam, kurš šajā ēkā dzīvoja no 1973. līdz 1977. gadam.

Piemiņas plāksni atklās Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, klātesot Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētājai Eiženijai Aldermanei un Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta pārvaldes priekšniecei Dinai Vīksnai. Pasākumā piedalīsies arī Latvijas hokeja izlases spēlētāji, kuri gatavojas pasaules čempionātam, kas šī gada maijā norisināsies Maskavā.

1968.gadā Viktors Tihonovs sāka strādāt Rīgas „Dinamo” galvenā trenera amatā un to ieņēma līdz 1977.gadam. Piecu sezonu laikā viņš no valsts trešās līgas palīdzēja Rīgas „Dinamo” iekļūt PSRS spēcīgāko deviņu vienību vidū, kuru vēlāk tas vairs neatstāja. Pēc darba ar Rīgas „Dinamo” V.Tihonovam, kurš jau bija kļuvis par PSRS labāko treneri, sekoja vislielākie panākumi. Ar valstsvienību viņš astoņas reizes kļuva par pasaules čempionu. Tāpat viņš trīs reizes kļuva par olimpisko čempionu - divreiz ar PSRS valstsvienību, bet vienreiz ar NVS izlasi.

LHF prezidents Kirovs Lipmans norāda: „Šogad Latvijas hokejs atzīmē 85 gada jubileju un, atskatoties pagātnē, varu secināt, ka viņam bija vislielākie nopelni gan tā laika Rīgas „Dinamo”, gan visa Latvijas hokeja attīstībā. Viņa darba augļi ir redzami vēl šodien. Latvijas valstsvienība kopš 1997. gada nemainīgi piedalās pasaules čempionāta spēcīgākajā grupā, kā arī četras reizes pēc kārtas ir piedalījusies ziemas olimpiskajās spēlēs.”

Leģendārais krievu hokeja treneris Viktors Tihonovs mira 2014. gada 14. novembrī 84 gadu vecumā.

Piemiņas plāksnes, kas tika atklāta pie Baznīcas ielas 41/43 nama Rīgā, projektu izstrādāja arhitekts Andrejs Ģelzis. Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji laipni aicināti piedalīties piemiņas plāksnes atklāšanas pasākumā.

Regīna Zommere/Foto: Vida Press Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību