foto: Sputnik/Scanpix/LETA
KHL komanda saviem traumētajiem hokejistiem liek deviņas stundas dienā pavadīt nesen degušajā arēnā
Šobrīd savainotais Viktors Aleksandrovs ir spiests trenēties pēc ļoti specifiska grafika.
Hokejs
2018. gada 20. janvāris, 05:32

KHL komanda saviem traumētajiem hokejistiem liek deviņas stundas dienā pavadīt nesen degušajā arēnā

Kasjauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) viens no šīs sezonas interesantākajiem klubiem Vladivostokas "Admiral", kurā šo sezonu iesāka arī Latvijas hokeja izlases viens no vadošajiem aizsargiem Oskars Bārtulis, nākusi klajā ar kārtējo absurdo lēmumu.

Vladivostokas "Admiral" komandas vadība šonedēļ saviem savainotajiem hokejistiem Šonam Morisonam, Mārtenam Sanpjēram, Damiram Žafjarovam, Konstantīnam Glazačovam un Viktoram Aleksandrovam, Ņikitam Feokistovam, radījusi teju vai biroja darbinieku cienīgu dienas režīmu, jo sportistiem deviņas stundas ir jāpavada kluba arēnā "Fetisov arena", vēsta Krievijas sporta portāls "Chempionat.com".

Savainotajiem hokejistiem laikā no 09:00 līdz 18:00 divas reizes ir jādodas uz trenažieru zāli, bet fiziskās sagatavotības trenera pienākumi uzticēti kādam no arēnas apsardzes darbiniekiem. Turklāt sportistiem ierodoties un pametot sporta halli ir jāreģistrējas, lai pierādītu savu atrašanos darbavietā.

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka šonedēļ vēl nesenajā Latvijas hokeja izlases aizsarga Oskara Bārtuļa (latvietis šobrīd jau pārstāv Ufas "Salavat Julajev") mājas hallē "Fetisov arena" Vladivostokā izcēlies pamatīgs ugunsgrēks, kurā gan cilvēki nav cietuši.

2013. gadā atklātajā "Fetisov Arena", kuras nosaukums ir izvēlēts par godu izcilajam Krievijas hokeja aizsargam Vjačeslavam Fetisovam bazējās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Vladivostokas "Admiral", kuram pēdējos mēnešos radušās nopietnas finanšu problēmas. "Admiral" vienība, kura pagājušajā spēlēja Gagarina kausa izcīņā šosezon jau zaudējušas iespējas tur iekļūt.

Vienību jau tagad pametuši visi leģionāri, bet otrdien klubam notikusi vēl viena neveiksme, jo kādas amatieru hokeja spēles laikā arēna pēkšņi sākusi degt.

Kā ziņu aģentūrai "Sputnik" pastāstīja "Admiral" preses dienestā, aizdegšanās cēlonis ir brāķis elektroinstalācijā, jo pēkšņi sācis kust kāds vads, kurš izraisījis ugunsgrēku. Dažu minūšu laikā liesmas tika nodzēstas. Neviens cilvēks ugunsgrēkā nav cietis.

"Admiral" komanda, kuras prezidents līdz pagājušā gada nogalei bija kādreiz izcilais Krievijas hokeja uzbrucējs Aleksandrs Mogiļnijs, ir kļuvusi par pirmo KHL klubu bez leģionāriem. Formāli komandas sastāvā ir kanādietis Šons Morisons un Kazahstānu pārstāvošais viņa tautietis Mārtens Senpjērs, taču abi hokejisti ir savainoti un šī iemesla dēļ ar viņiem nav atļauts pārtraukt līgumsaistības. Šīs globālās pārmaiņas, iespējams, notikušas kluba vadības maiņas dēļ, jo kopš decembra par vienības prezidentu strādā Vladivostokas Jūras tirdzniecības ostas direktors Zairbeks Jusupovs, kurš, stājoties amatā, paziņoja, ka viņa mērķis ir "Admiral" padarīt par pasaules labāko hokeja komandu.

Vladivostokas hokeja klubā pēdējā laikā notikušas daudz pārmaiņas, jo pēc nepilna mēneša darba pēkšņi no kluba tika atlaists galvenais treneris Andrejs Razins un arī vairāki pieredzējuši krievu hokejisti (Vladimirs Tkačovs, Ivans Nalimovs, Dmitrijs Sajustovs, Pāvels Makarenko, Vadims Krasnoslobodcevs un Ivans Gavriļenko), kas vēlreiz apliecina vienības finanšu problēmas.