"VEF Rīga" basketbolists Harelsons kļuvis par VTB Vienotās līgas nedēļas vērtīgāko spēlētāju
"VEF Rīga" centra spēlētājs Džošs Harelsons aizvadījis savu sezonas labāko spēli.
Basketbols
2016. gada 11. aprīlis, 16:11

"VEF Rīga" basketbolists Harelsons kļuvis par VTB Vienotās līgas nedēļas vērtīgāko spēlētāju

Jauns.lv

Latvijas čempionvienības "VEF Rīga" amerikāņu basketbolists Džošs Harelsons kļuvis par aizvadītās nedēļas MVP jeb vērtīgāko spēlētāju VTB Vienotajā līgā, vēsta organizatori.

Jau vēstīts, ka "VEF Rīga" svētdien izbraukumā ar 107:79 pārspēja Ainara Bagatska, Artūra Štālberga un Oskara Ernšteina trenēto Krievijas komandu "Ņižņij Novgorod".

Šajā mačā Harelsons guva 26 punktus, trāpot septiņus no 12 divpunktu metieniem un četrus no septiņiem trīspunktu metieniem. Viņš arī izcīnīja 16 atlēkušās bumbas, atdeva rezultatīvu piespēli, bloķēja vienu metienu, pārtvēra vienu bumbu, sakrājot 37 punktus efektivitātes rādītājā.

26 gadus vecais Harelsons pērn decembrī pievienojās "VEF Rīga" komandai. Viņš savā karjerā aizvadījis 75 spēles Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), vidēji izceļoties ar 3,5 punktiem un 3,0 atlēkušajām bumbām.

Savas NBA karjeras laikā Harelsons pārstāvējis Ņujorkas "Knicks", Detroitas "Pistons" un Maiami "Heat" komandas.

"VEF Rīga" komandai šosezon Vienotajā līgā atlikušas vairs tikai divas spēles, kurās būs jātiekas ar Krievijas komandām. 16.aprīlī Rīgā jāspēlē pret Saratovas "Avtodor" un 24.aprīlī viesos pret Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ".

Vienotās līgas kopvērtējumā līdere ar 27 uzvarām 29 spēlēs ir Maskavas CSKA, bet "Ņižņij Novgorod" vienība ar 16 uzvarām 28 mačos ierindojas astotajā pozīcijā un izslēgšanas mačiem jau ir kvalificējusies.

Savukārt "VEF Rīga" ar desmit uzvarām 28 cīņās joprojām ir 11.vietā un izredzes iekļūt "play-off" jau ilgāku laiku ir zaudējusi.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA