foto: Viesturs Lācis/Bobslejs.lv
Sliktu laikapstākļu dēļ anulē Pasaules kausa posma skeletonā sievietēm pirmā brauciena rezultātus
Latvijas sieviešu skeletona līdere Lelde Priedulēna.
Citi sporta veidi
2018. gada 19. janvāris, 11:17

Sliktu laikapstākļu dēļ anulē Pasaules kausa posma skeletonā sievietēm pirmā brauciena rezultātus

LETA

Snigšanas dēļ Vācijas trasē Kēnigszē šodien tika anulēti Pasaules kausa izcīņas pēdējā - astotā - posma sieviešu sacensību pirmā brauciena rezultāti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sacensību rīkotāji ziņo, ka dāmas spēkosies pēc vīru sacensībām. Kungiem pirmais brauciens iecerēts plkst.12.45 pēc Latvijas laika, bet otrais - plkst.14.15, uz starta dodoties arī latviešu brāļiem Martinam un Tomasam Dukuriem.

Savukārt dāmām pirmais brauciens tagad ieplānots plkst.15.45, bet otrais - plkst.17.15.

Dāmām pirmajā braucienā, kuru vēlāk anulēja, pie rezultāta tika 12 sportistes, latvietei Leldei Priedulēnai ieņemot septīto vietu. Latvijas skeletoniste līderei Janīnei Flokai no Austrijas pirmajā braucienā zaudēja 1,72 sekundes.

Tiesa, pēc tam, kad savus braucienus bija veikušas Vācijas sportistes, sacensību rīkotāji izlēma brauciena rezultātus anulēt.

Kā sarunā ar Latvijas Televīziju pauda Latvijas komandas treneris Dainis Dukurs, lēmums atcelt braucienu bija pilnīgi pareizs, taču to vajadzēja pieņemt pirms sportistu došanās trasē.

Šis ir sezonas noslēdzošais Pasaules kausa etaps, turklāt tajā Martins Dukurs var kļūt par kopvērtējuma uzvarētāju jau devīto reizi pēc kārtas. Kopvērtējumā viņš gan pašlaik ir otrais, bet sezonas pēdējā etapā nolēmis nestartēt dienvidkorejietis Sunbins Juns, kurš ir līderis. Tā vietā viņš nolēmis labāk sagatavoties februārī dzimtenē gaidāmajām Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

Turpat Kēnigszē trasē šajā nedēļas nogalē paredzētas arī Pasaules kausa sacensības bobslejā.