foto: AFP/Scanpix/LETA
Sevastova arī dubultspēlēs izstājas no "Australian Open" otrajā kārtā
Anastasijai Sevastovai pirmais sezonas "Grand Slam" turnīrs ir noslēdzies.
Hokejs
2018. gada 19. janvāris, 09:29

Sevastova arī dubultspēlēs izstājas no "Australian Open" otrajā kārtā

LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova piektdien cieta zaudējumu Austrālijas atklātā čempionāta dubultspēļu turnīra otrajā kārtā.

Sevastova pārī ar krievieti Jekaterinu Aleksandrovu otrās kārtas mačā ar rezultātu 4-6, 4-6 zaudēja kanādietei Gabrielai Dabrovskai un ķīnietei Jifaņai Sjui, kuras dubultspēļu turnīrā izliktas ar sesto numuru.

Latvijas un Krievijas duets pirmā seta ceturtajā geimā zaudēja savu servi, nākamajā tiekot pie trim breikbumbām, taču nevienu no tām neizmantojot un nonākot iedzinējos ar 1-4. Devītajā geimā Sevastova un Aleksandrova lauza pretinieču servi, taču zaudēja savu nākamo servi, setā piekāpdamās ar 4-6.

Otrā seta pirmajos astoņos geimos dueti apmainījās ar divām nobreikotām servēm, bet desmitajā geimā vēlreiz virsroku guva Dabrovska un Sjui, Sevastovai un Alseksandrovai zaudējot ar 4-6 un noslēdzot dalību turnīrā.

Par otrās kārtas sasniegšanu Sevastova nopelnīja 130 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Dabrovska pērn triumfēja Francijas atklātā čempionāta jauktajās dubultspēlēs, bet kopā ar Sjui abas atrodas pasaules dubultspēļu ranga pirmajā divdesmitniekā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirmajā kārtā Sevastova un Aleksandrova ar rezultātu 6-3, 6-2 pārspēja 18 gadus vecās Katerīnu Belisu no ASV un čehieti Markētu Vondroušovu.

Kā vēstīts, arī vienspēlēs Sevastova nepārvarēja turnīra otro kārtu. Pirmajā kārtā Latvijas otrā rakete ar rezultātu 3-6, 6-3, 6-2 uzvarēja ASV pārstāvi Varvaru Ļepčenko, bet otrajā mačā ar 1-6, 6-7 (4:7) piekāpās slavenajai krievietei Marijai Šarapovai.

Tikmēr Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko vienspēlēs sasniegusi trešo kārtu, kurā šodien spēkosies ar Igaunijas sportisti Aneti Kontaveitu.

Savukārt dubultspēlēs Ostapenko nepārvarēja pirmo kārtu. Viņa pārī ar krievieti Anastasiju Pavļučenkova trīs setu mačā ar rezultātu 0-6, 6-4, 0-6 atzina Spānijas spēlētāju Laras Arruavarrenas un Arantas Parras Santonjas pārākumu.