foto: AFP/Scanpix/LETA
Parādītas skices, kā olimpiskajās spēlēs izskatīsies "Olimpiskie sportisti no Krievijas"
Savos tērpos Krievijas sportistiem drīkst parādīties tikai divas no viņu trim oficiālajām krāsām.
Citi sporta veidi
2018. gada 19. janvāris, 05:20

Parādītas skices, kā olimpiskajās spēlēs izskatīsies "Olimpiskie sportisti no Krievijas"

Kasjauns.lv

Krievijas Olimpiskās komitejas oficiālā apģērbu piegādātāja "Zasport" "Instagram" kontā parādījušās skices, kā izskatīsies neitrālās "Olimpisko sportistu no Krievijas" ("Olympic Athlete from Russia") formas, kuras ir akceptējusi Starpautiskā olimpiskā komiteja (SOK).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā "Zasport" vēsta sociālajos tīklos par pamatkrāsām izvēlētas pelēka, sarkana un balta, jo pēc SOK noteikumiem bija aizliegts izmantot vairāk par divām Krievijas oficiālajām krāsām (šajā gadījumā netiks izmantota zilā).

Kā ziņots, Phjončhanas olimpiskās norisināsies no 9. līdz 25. februārim. Pēc SOK lēmuma Krievija pēc daudziem apzinātajiem dopinga pārkāpumiem, kuru slēpšanā bija iesaistīta arī valsts, tajās netiks pārstāvēta. Tās "tīrie" atlēti drīkstēs startēt zem neitrāla karoga un viņi tik saukti par "Olimpiskajiem sportistiem no Krievijas". Šie sportisti nekādā veidā nedrīkstēs izrādīt savu piederību Krievijai un jebkādai tās oficiālajai simbolikai.

Krievijas olimpiešu nu jau nederīgo apģērbu prezentācija

Šogad parūpēties par Krievijas olimpiešu apģērbiem tika uzticēts vietējam uzņēmumam "Zasport", kura īpašniece 28 gadus vecā Anastasija Zadorina (Krievijas drošības ...

gallery icon
37

Krievijas sākotnējās formas kļuva nederīgas

Šogad parūpēties par Krievijas olimpiešu apģērbiem tika uzticēts vietējam uzņēmumam "Zasport", kura īpašniece 28 gadus vecā Anastasija Zadorina avīzei "Kommersant" atklājusi, ko grasās darīt ar tām drēbēm, kuras ir būtībā kļuvušas nederīgas. Zadorina nolēmusi, ka noliktavā turēt drēbju kalnus ir bezjēdzīgi, tāpēc ir nolemts visus apģērbus uzdāvināt visiem tiem sportistiem, kuriem pēc Krievijas domām bija jādodas uz olimpiskajām spēlēm un arī visiem delegācijas pārstāvjiem Ekipējumu saņems visi, neskatoties uz to, vai piedalīsies olimpiskajās spēlēs zem neitrālā karoga, vai nolems tās boikotēt.

Tiesa, netiek atklāts, vai pie jaunajām drēbēm tiks arī tie atlēti, kuri ir saņēmuši oficiālas SOK diskvalifikācijas.

Katram Krievijas olimpietim bija paredzēti kopumā 72 apģērba gabali un aksesuāri (salīdzinājumam: mūsu olimpiešu apģērbā tādu ir vien 45).

Prezentēti Latvijas olimpiešu tērpi Phjončhanai

Latvijas olimpiešiem, kuri startēs 2018.gada Phojnčhanas Ziemas olimpiskajās spēlēs, apģērba ekipējums sastāvēs no 45 dažādām vienībām, paredzot apģērbu spēļu atklāšanas ...

gallery icon
171

"Mēs paveicām milzīgu darbu, mēs atbalstām savus sportistus un jūtam viņiem līdzi, jo priekšā nebūt ne tas vieglākais lēmums. Apģērbi jau ir saražoti, tāpēc tie tiks nogādāti olimpiešiem un visiem delegācijas locekļiem pat tad, ja tā izrādīsies mūsu dāvana," avīzei atkāja Zadorina.

2018. gada olimpiskajām spēlēm bija jākļūst par pirmajām, kurām apģerbus gatavo uzņēmums "Zasport", kura īpašniece ir Krievijas Drošības dienesta ģenerāļa Mihaila Šekina meita Anastasija Zadorina. Pēdējo 15 gadu garumā par Krievijas sportistu apģērbiem rūpējās "Bosco di Ciliegi".
Krievijas sportistus, kuri drīkstēs startēt februārī gaidāmajās olimpiskajās spēlēs, izvēlēsies īpaša ekspertu grupa, darot to ar lielu piesardzību. Šo grupu vadīs Neatkarīgas testēšanas kameras (ITA) vadītāja Valerī Furnerona. Tajā tiks iekļauti Pirmsspēļu testēšanas darba grupas biedri - vienu apstiprinās Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA), vienu No dopinga brīvā sporta vienība (DFSU) un vienu SOK.

Phjončhanas olimpisko spēļu sportistu ciemats

Pabeigti 2018.gada Phjončhanas olimpisko spēļu un Paraolimpiādes sportistu ciemati, piektdien paziņoja vietējā organizācijas komiteja POCOG.

gallery icon
25

Tiks izvēlēti tie atlēti, kuri ir kvalificējušies Olimpiādei, kuri ir "tīri", kuri nekad nav diskvalificēti par dopinga lietošanu un nav pārkāpuši antidopinga noteikumus, kuri ir veiksmīgi izgājuši dopinga pārbaudes pirms olimpiskajām spēlēm. Tāpat šiem atlētiem būs jāiziet papildus dopinga kontrole, lai būtu pārliecība, ka viņi ir godīgi.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Phjončhanas olimpisko spēļu medaļas

Jau šoziem no 9. līdz 25. februārim Dienvidkorejas pilsētā Phjončhanā norisināsies ziemas olimpiskās spēles, kurās par godalgām cīnīsies arī Latvijas ...

gallery icon
40