Citi sporta veidi
2018. gada 16. janvāris, 18:02

Krievijas Kamaniņu sporta federācija, aizstāvoties no dopinga apsūdzībām, izmantos advokātu no ASV

LETA

Lai aizstāvētu savu sportistu Alberta Demčenko un Tatjanas Ivanovas intereses Sporta arbitrāžas tiesā (CAS) Lozannā, Krievijas Kamaniņu sporta federācija izmantos amerikāņu advokāta pakalpojumus.

Viņš strādās kopā ar Krievijas Olimpiskās komitejas un Sporta ministrijas pieaicināto Šveices uzņēmumu "Schellenberg Wittmer Ltd", kas sniedz palīdzību visiem ar Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu atstādinātajiem Krievijas sportistiem.

Šveicieša Daniela Osvalda vadītā SOK disciplinārā komisija 20.decembrī izskatīja Demčenko un Ivanovas lietu par dopinga noteikumu pārkāpumiem 2014.gada ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos. 22.decembrī SOK lēma par aizliegumu abiem uz mūžu piedalīties olimpiskajās spēlēs un atņēma Sočos iegūtās godalgas. Abi 5.janvārī iesniedza apelāciju CAS, kur tās izskatīšana notiks laikā no 22.līdz 31.janvārim.

Soču olimpiskajās spēlēs komandu stafetē trešā bija Latvija, kuras rindās brauca Elīza Tīruma (tagad Cauce), Mārtiņš Rubenis un brāļu divnieks Andris un Juris Šici. Pēc Demčenko un Ivanovas diskvalifikācijas Latvijai pienāktos sudraba godalgas, tomēr par medaļu pārdali vēl būs jālemj Starptautiskajai kamaniņu braukšanas federācijai (FIL), kas ar šāda lēmuma pieņemšanu, līdzīgi kā citus sporta veidus pārraugošās organizācijas, vilcinās.

"Katru dienu sazinos ar advokātiem no "Schellenberg Wittmer" un visu kontrolēju," aģentūrai TASS paudusi Krievijas Kamaniņu sporta federācijas prezidente Natālija Garta. "Bet vēlamies, lai visiem mūsu sportistiem būtu individuāla pieeja, tāpēc uzaicinājām advokātu no ASV, kurš kopā ar Šveices kolēģiem aizstāvēs Demčenko un Ivanovu."

Garta pastāstīja, ka vēlas lietas izskatīšanu pēc iespējas ātrāk, jo 27. un 28. janvārī Siguldā risināsies Eiropas čempionāts. Demčenko un Ivanova uz Lozannu lidos pirms došanās uz Siguldu.

Septiņu ziemas olimpisko spēļu dalībnieks Demčenko Sočos ieguva divas sudraba medaļas - vīriešu sacensībās un komandu stafetē, kurā startēja arī Ivanova. Uzreiz pēc Olimpiādes Demčenko nolēma beigt karjeru un patlaban ir Krievijas izlases galvenais treneris.