foto: EPA/LETA
Phjončhanā pirmo reizi vēsturē startēs Jamaikas sieviešu bobsleja ekipāža
Jamaikas ekipāža ar piloti Džesmīne Fenlatora-Viktoriāna (pa labi) šosezon piedalījusies četros no septiņiem Pasaules kausa posmiem.
Citi sporta veidi
2018. gada 16. janvāris, 12:20

Phjončhanā pirmo reizi vēsturē startēs Jamaikas sieviešu bobsleja ekipāža

LETA

Februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs pirmo reizi piedalīsies Jamaikas sieviešu bobsleja ekipāža.

Jamaikas sieviešu bobsleja komanda ir izpildījusi Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) kvalifikācijas normatīvus un ieguvusi vienu ceļazīmi uz Olimpiādi. Līdz ar to šīs valsts bobslejistes četrgades nozīmīgākajā sporta forumā piedalīsies pirmo reizi vēsturē.

Jamaikas ekipāža ar piloti Džesmīne Fenlatora-Viktoriāna šosezon piedalījusies četros no septiņiem Pasaules kausa posmiem, turklāt Vācijas trasē Vinterbergā izcīnīja augsto septīto vietu.

Zīmīgi, ka Fenlatora-Viktoriāna 2014.gadā Soču olimpiskajās spēlēs startēja ASV izlases sastāvā, tomēr pēcāk nolēma pārstāvēt tēva dzimto Jamaiku. Toreiz Olimpiādē viņa bija 11.vietā.

Līdz šim Jamaikas bobslejistes Ziemas olimpiskajās spēlēs nav piedalījušās. Tiesa, Olimpiādes programmā sieviešu bobslejs ir vien kopš 2002.gada.

Jamaikas bobslejs lielu ievērību izpelnījās 1988.gadā, kad šīs valsts vīru komanda debitēja Kanādas pilsētā Kalgari notikušajās olimpiskajās spēlēs, turklāt pēcāk tika izveidota filma "Cool Runnings" par jamaikiešu piedzīvojumiem šajā sporta veidā.

Tiesa, Jamaikas vīriešu bobsleja komanda nav izpildījusi noteiktos kritērijus, lai piedalīties Phjončhanas Olimpiādē, bet tā ir pirmā aiz robežas, tāpēc, ja kāda valsts atteiksies no ceļazīmes, tā tiks jamaikiešiem.

Kopumā Jamaikas bobslejisti piedalījušies sešās olimpiskajās spēlēs, tostarp iepriekšējā Olimpiādē Sočos. Startējot tikai divniekos, komanda ar pilotu Vinstonu Votsu un stūmēju Marvinu Diksonu palika pēdējā starp 29 ekipāžām, kas veica visus četrus braucienus.