foto: AP/Scanpix/LETA
Dāvim Bertānam pieticīga precizitāte; "Spurs" negaidīts zaudējums Atlantā
Dāvis Bertāns cīņā ar "Hawks" basketbolistiem.
Basketbols
2018. gada 16. janvāris, 01:25

Dāvim Bertānam pieticīga precizitāte; "Spurs" negaidīts zaudējums Atlantā

LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns pirmdien guva desmit punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kamēr viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" viesos ar rezultātu 99:102 (23:21, 25:23, 25:28, 26:30) zaudēja vienai no līgas vājākajām komandām Atlantas "Hawks".

"Spurs" pēc zaudējuma atkāpās uz Rietumu konferences ceturto vietu, kamēr "Hawks" uzvara palīdzēja pamest līgas pēdējo pozīciju.

"Spurs" maču iesāka ar izrāvienu 18:4, taču ātri zaudēja vadību. Pirmajā puslaikā neliels pārsvars piederēja viesiem, bet mača ceturtajā ceturtdaļā "Hawks" pārņēma vadību. Dueļa pēdējās minūtes ritēja punkts punktā, Atlantas komandai nosargājot vadību un izcīnot uzvaru. Pamatlaika beigās iespēja tika dota arī Bertānam, taču viņš divreiz nenosedza vienu no "Hawks" līderiem Denisu Šrēderu, vācu basketbolistam pēdējā minūtē no spēles gūstot četrus punktus.

Bertāns šajā mačā laukumā bija 24 minūtes, kuru laikā iemeta divus no deviņiem divpunktu metieniem un divus no sešiem tālmetieniem.

Tāpat viņš veica vienu rezultatīvu piespēli, bloķēja vienu metienu un tika pie vienas piezīmes. "Spurs" ar Bertānu laukumā ielaida par astoņiem punktiem vairāk nekā iemeta, kas bija sliktākais rādītājs komandā.

"Spurs" rindās rezultatīvākais ar 25 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām bija Lamarkuss Oldridžs, kuram šis bija 18. "double-double" šosezon.

"Hawks" komandā 26 punktus guva Šrēders, bet 20 punkti bija turkam Ersanam Iljasovam.

Sanantonio vienībai šajā mačā nevarēja palīdzēt savainotie Kavai Lenards un Rūdijs Gejs.

Pateicoties Oldridža deviņiem punktiem spēles pirmajā sešās minūtēs, "Spurs" līdz pirmās ceturtdaļas vidum bija panākusi 18:8. Pēc veiksmīgā sākuma laukumā devās arī Bertāns, kura mēģinājumi iekarot grozu bija nesekmīgi, turklāt Sanantonio basketbolisti piecu minūšu laikā nonāca iedzinējos ar 20:21, bet pirmo ceturksni uzvarēja ar 23:21.

Otrās ceturtdaļas pirmajās minūtēs Bertāns atguva savu precizitāti, iemezdams divus "trejačus" un panākdams 30:24. Tiesa, šajā laikā "Spurs" palika bez Manu Džinobili, kurš kājas augšstilba dēļ nevarēja turpināt maču. Bertāns laukuma pameta pēc otrajā ceturtdaļā nospēlētām četrām minūtēm (30:29) un tajā atgriezās minūti pirms pirmā puslaika beigām (46:42). Piecas minūtes pirms došanās uz ģērbtuvi viņš izpildīja tālmetienu, taču tas nebija precīzs. Pirmo puslaiku "Spurs" uzvarēja ar rezultātu 48:45.

Otrajā puslaikā Bertāns iesaistījās ceturtajā minūtē, kad rezultāta tablo vēstīja neizšķirtu 53:53. Pēc nospēlētas minūtes viņš atvēra savu kontu arī otrajā puslaikā, panākdams 57:57. Divas minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām Bertāns atzīmējās ar bloķētu metienu, otrā laukuma galā grozā raidot pustālo (69:65). Ceturtās ceturtdaļas pirmajā minūtē, kurā "Spurs" bija vadībā ar rezultātu 73:72, Bertāns tika nomainīts, laukumā atgriežoties pāris minūtes vēlāk.

Sešarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Bertāns realizēja iemeta vienu no diviem soda metieniem, taču šosezon daudzreiz kritizētie NBA tiesneši tomēr nolēma anulēt viņam piešķirtos “sodiņus”. Minūti vēlāk, "Spurs" atrodoties iedzinējos ar 86:89, viņš tika nomainīts. Rūjienietis pēdējo reizi mačā iesaistījās 72 sekundes pirms finālsvilpes, kad Sanantonio basketbolisti no neizšķirta 89:89 atkal bija nonākuši iedzinējos (89:93). Tiesa, 40 sekundes pirms pamtlaika beigām viņš nenosedza Šrēderu, kurš panāca četru punktu pārsvaru mājiniekiem (96:92).

Lai gan Denijs Grīns ar "trīnīti" pretinieku pārsvaru samazināja līdz punktam, nākamajā uzbrukumā Šrēders vēlreiz pārspēja Bertānu un panāca 98:95 "Hawks" labā. Desmit sekundes pirms pamatlaika beigām latvietis tika atkal nomainīts, un mača uzvarētājs tika noskaidrots bez viņa klātbūtnes. Spēles nogalē komandas ar noteikumu pārkāpumiem centās iegūt virsroku, šoreiz pārākiem esot mājiniekiem, kuri "Spurs" uzvarēja ar rezultātu 102:99.

"Spurs" ar 29 uzvarām 45 spēlēs ir ceturtā Rietumu konferencē. Tiesa, tāda pati bilance ir trešās pozīcijas īpašniecei Minesotas "Timberwolves".

Tikmēr "Hawks" ar 12 panākumiem 43 cīņās ir priekšpēdējā starp 15 Austrumu konferences komandām. Tāda pati uzvaru un zaudējum attiecība ir arī Orlando "Magic" komandai, kas, ņemot vērā papildus rādītājus, ieņem pēdējo vietu visā līgā.

"Spurs" trešdien viesosies pie Bruklinas "Nets" komandas, bet divas dienas vēlāk tiksies ar Toronto "Raptors" basketbolistiem. Pēc tam nākamās septiņas un astoņām spēlēm tiks aizvadītas savā laukumā.