foto: EPA/LETA
Latvijas bobslejistiem un vīru skeletonistiem būs pa divām vietām olimpisko spēļu sacensībās
Martins Dukurs Phjončhanas olimpiskajās spēlēs būs viena no Latvijas lielākajām cerībām.
Citi sporta veidi
2018. gada 15. janvāris, 20:12

Latvijas bobslejistiem un vīru skeletonistiem būs pa divām vietām olimpisko spēļu sacensībās

LETA

Latvijas bobsleja un divnieku četrinieku ekipāžām, kā arī vīru skeletonistiem, prognozējami ticis pa divām vietām 2018.gada Phjončhanas olimpisko spēļu sacensībās, kamēr dāmām skeletonā tikusi viena vieta, pirmdien oficiāli paziņoja Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šīs sezonas laikā ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm izcīnīja bobsleja piloti Oskars Melbārdis un Oskars Ķibermanis, kā arī skeletonisti Martins Dukurs, Tomass Dukurs un Lelde Priedulēna.

Svētdien beidzās cīņa par ceļazīmēm uz olimpiskajām spēlēm, bet jau pirms olimpiskās kvalifikācijas pēdējām sacensībām bija zināms, ka bobsleja divniekiem un vīru skeletonistiem cīņa par trešo ceļazīmi būs tikai teorētiska.

Bobslejā divniekos un četriniekos pa trim ekipāžām olimpiskajās spēlēs būs Vācijai, Kanādai un ASV. Pa divām ekipāžām divniekos un četriniekos būs Latvijai, Krievijai, Austrijai, Šveice un Čehijai. Ar divām divnieku ekipāžām būs pārstāvētā Ķīna, bet četriniekos ar diviem bobiem startēs Lielbritānija.

Divniekos Uģis Žaļims no ASV trešās ekipāžas Džastina Olsena IBSF rangā atpalika 183 punktus, savukārt četriniekos latvieši šosezon Pasaules kausā startēja ar divām ekipāžām, līdz ar to par trešo vietu cīņā neiesaistījās.

Divniekos Ķibermanis IBSF rangā bija ceturtais, Melbārdis ieņēma 11.vietu, bet Žaļims bija desmit pozīcijas zemāk. Savukārt četriniekos Melbārdis bija septītais, kamēr Ķibermanis - devītais. Eiropas kausa posmos piedalījās Ralfs Bērziņš, kurš divniekos un četriniekos federācijas rangā bija piektajā desmitā.

Skeletonā vīriem ar trim sportistiem būs pārstāvēta Vācija, Krievija un Kanādai. Krieviem olimpiskajā atlasē palīdzēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) diskvalificētais Aleksandrs Tretjakovs, kuram IBSF neliedza piedalīties Pasaules kausa posmos.

Pa diviem skeletonistiem olimpiskajās spēlēs būs no Latvijas, ASV, Lielbritānijas, Dienvidkorejas, Japānas un Austrijas.

Cīņā par trešo ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm Ivo Šteinbergs un Krists Netlaus iekrāja pa 467 punktiem un neiekļuva pirmajā trīsdesmitniekā. Šteinbergs ieņēma 31.pozīciju, bet Netlaus bija 32.vietā, no pirmā trīsdesmitnieka atpaliekot sešus punktus.

Skeletonā dāmām pa trijām pārstāvēm būs no Kanādas un Vācijas, bet pa divām sportistēm piedalīsies no Lielbritānijas, Krievijas, ASV un Nīderlandes.

Vīriem olimpiskajā kvalifikācijās M.Dukurs bija otrais, bet T.Dukurs ieņēma ceturto vietu, kamēr dāmām Priedulēna bija 11.pozīcijā.

Arī pirms četriem gadiem Sočos Latvija olimpiskajās spēlēs startēja ar divām bobsleja ekipāžam divniekos un četriniekos, kā arī ar diviem skeletonistiem un vienu skeletonisti. M.Dukurs skeletonā un Melbārdis četriniekos bija otrie, taču pēc Krievijas sportistu diskvalifikācijām, visticamāk kļūs par olimpiskajiem čempioniem. Savukārt T.Dukurs un Melbārža divnieks, visticamāk, tiks pie olimpisko spēļu bronzas medaļām.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās