Basketbols
2016. gada 12. aprīlis, 22:21

"TTT Rīga" pieveic RSU/"Merks" basketbolistes un iekļūst LSBL čempionāta finālā

Jauns.lv

"TTT Rīga" basketbolistes otrdien pretinieču laukumā ar 113:37 (26:17, 32:7, 27:7, 28:6) uzveica RSU/"Merks" vienību un iekļuva Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionāta finālā.

Iepriekšējo divu gadu valsts čempiones sērijā līdz divām uzvarām svinēja pārliecinošu panākumu ar 2-0, jo pirmajā mačā pirms nedēļas guva uzvaru ar 127:56.

Sērijas otrajā spēlē uzvarētājām rezultatīvākā ar 16 punktiem bija Kate Aizsila, Sidnija Kārtere sameta 15, bet Baiba Eglīte 13 punktus, kamēr Zenta Meļņika pievienoja deviņus punktus un desmit atlēkušās bumbas zem groziem.

RSU/"Merks" vienībā ar deviņiem punktiem izcēlās komandas kapteine Paula Langina.

Finālā "TTT Rīga" tiksies ar "Vega 1"/"Liepāja" un "TTT-Rīga Juniores" dueļa uzvarētājām. Pirmajā spēlē ar 83:67 uzvarēja liepājnieces, bet otrais mačs trešdien notiks Rīgā. Līdz šim ne "Vega 1"/"Liepāja", ne "TTT-Rīga Juniores" Latvijas čempionāta finālā nav spēlējusi.

Finālsērijā cīņa notiks līdz vienas komandas trīs uzvarām, bet cīņā par bronzas medaļām līdz vienas komandas diviem panākumiem.

Pirmo reizi kopš 2011.gada un tikai otro reizi vienpadsmit sezonu laikā izslēgšanas spēlēs nepiedalās sporta klubs ''Cēsis'', kas ir trīskārtējs Latvijas čempions.

Iepriekšējos divos gados Latvijas čempionātā triumfēja "TTT Rīga", sudrabu izcīnīja "Cēsis", bet bronzu - RSU/"Merks".

Kā zināms, LSBL čempionāta pusfināla dalībnieces noteica pēc rezultātiem pamatturnīrā apvienotajā Latvijas un Igaunijas čempionātā.

Jau ziņots, ka svētdien "TTT Rīga" trešo gadu pēc kārtas uzvarēja Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā sievietēm, finālā pārliecinoši ar 68:43 pieveicot Somijas čempionvienību Lāpenrantas "Catz".

Šosezon Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta regulārajā turnīrā piedalījās 11 komandas - septiņas no Latvijas un četras no Igaunijas. Savukārt "Catz" basketbolistes pievienojās otrajā posmā.

Šīs nedēļas nogalē Latvijas labākais dāmu basketbola klubs piedalīsies arī Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgas (EEWBL) četru komandu finālturnīrā Rīgā, kur sestdien pusfinālā tiksies ar Astanas "Tigers" komandu no Kazahstānas.

LETA