Hokejs
2016. gada 13. aprīlis, 10:22

Lieliski spēlējošais latviešu vārtsargs Merzļikins nespēj aizvest "Lugano" līdz Šveices čempiontitulam

Jauns.lv

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins otrdien nespēja glāb "Lugano" komandu no zaudējuma Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) finālsērijas piektajā mačā pret "Bern" vienību, zaudējot sērijā un samierinoties ar vicečempionu titulu.

"Lugano" savā laukumā piedzīvoja zaudējumu ar 2:3 (1:0, 0:2, 1:1), sērijā līdz četrām uzvarām piekāpjoties ar 1-4.

Latvietis šajā spēlē atvairīja astoņus no 11 pretinieku komandas metieniem.

Tikmēr Bernes komandas vārtos Jakubs Štepāneks, kurš sezonu sāka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Čerepovecas "Severstaļ", bet vēlāk tika izīrēts "Bern" komandai, atvairīja 25 no 27 metieniem.

Jau ziņots, ka "Lugano" finālu sāka ar 5:4 uzvarot mājās, kam sekoja trīs neveiksmes - 0:1 viesos, ceturtdien ar 2:3 pagarinājumā savā laukumā un sestdien ar 1:2 papildlaikā viesos.

Zīmīgi, ka visas piecas finālsērijas spēles noslēdzās ar vienu vārtu starpību.

Neraugoties uz komandas zaudējumu finālsērijā, Merzļikins aizvadīja ļoti labu sezonu. Izslēgšanas spēļu turnīrā viņš 15 spēlēs ielaida vidēji 2,32 ripas mačā un atvairīja 93,58% metienu, kas bija labākais rādītājs līgā, savukārt regulārajā čempionātā viņš 44 mačos atvairīja 92,23% metienus, kas bija otrs labākais rādītājs līgā, vidēji mačā ielaižot 2,76 ripas.

Līdz ar Šveices čempionāta fināla sasniegšanu "Lugano" nodrošināja sev dalību nākamās sezonas IIHF Čempionu līgas grupu turnīrā.

Jau ziņots, ka pusfinālā "Lugano" ar 4-2 uzveica Ženēvas "Servette", bet "Bern" ar 4-1 pārspēja "Davos" komandu.

"Lugano" regulāro čempionātu ar 80 punktiem 50 spēlēs noslēdza piektajā vietā, kamēr "Bern" ar 67 punktiem bija astotā, kā pēdējā sasniedzot izslēgšanas spēles. Ceļā uz finālu Bernes komanda jau pirmajā kārtā izslēdza Cīrihes "ZSC Lions", kuras sastāvā 2012. un 2014.gadā par Šveices čempionu tika kronēts uzbrucējs Ronalds Ķēniņš.

LETA/Foto: EPA/LETA