Porziņģis savu NBA karjeras pirmās sezonas pēdējo spēli noskatās no laukuma malas
Kristapa Porziņģa izcilo karjeras pirmo sezonu nedaudz pabojāja pleca savainojums, kura dēļ latvietis bija spiests izlaist pēdējos septiņus mačus.
Basketbols
2016. gada 13. aprīlis, 10:41

Porziņģis savu NBA karjeras pirmās sezonas pēdējo spēli noskatās no laukuma malas

Jauns.lv

Ņujorkas "Knicks" bez savainotā Kristapa Porziņģa otrdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta pēdējā spēlē ar rezultātu 90:102 (36:29, 18:24, 16:26, 20:23) viesos zaudēja Indiānas "Pacers".

Rezultatīvākais Ņujorkas vienībā bija Deriks Viljamss, kurš guva 21 punktu, 18 punkti Džerianam Grāntam, bet 13 punktus iemeta Ārons Aflalo. Savukārt "Knicks" līderis Karmelo Entonijs šajā spēle nepiedalījās.

Tikmēr mājinieku labā pa 19 punktiem sameta Pols Džordžs un Džordžs Hils.

Pirmajā puslaikā nelies pārsvars piederēja viesiem, kuri pārtraukumā devās ar viena punkta pārsvaru (54:53). Trešajā ceturtdaļā aizritēja sīva cīņa par vadību, bet tās otrajā pusē "Knicks" sešas minūtes nespēja gūt punktus, turpretī "Pacers" basketbolisti veica izrāvienu 13:0, panākot vadību ar rezultātu 75:64. Atlikušajā spēles gaitā ņujorkieši nespēja atspēlēties un piedzīvoja zaudējumu ar 90:102.

Kā zināms, jau pirms spēles bija zināms, ka arī šajā duelī traumas dēļ nepiedalīsies Porziņģis, kurš izlaida septīto maču pēc kārtas.

Porziņģis savā NBA debijas sezonā izlaida desmit mačus - janvāra beigās viņš slimības dēļ palika malā cīņā ar Toronto "Raptors", martā vispirms kājas savainojuma dēļ nespēlēja pret Detroitas "Pistons", pēc tam vēdera vīruss viņam liedza doties laukumā pret Losandželosas "Lakers", bet šīs pleca traumas laikā viņš izlaida arī dueļus ar Dalasas "Mavericks", Brukinas "Nets", Indiānas "Pacers", Šarlotes "Hornets", Filadelfijas "76ers" un "Raptors" komandām.

Šosezon Porziņģis piedalījās 72 mačos, vidēji guva 14,3 punktus, izcīnīja 7,3 atlēkušās bumbas un bloķēja 1,9 pretinieku metienus. Sezonas pirmajos trijos mēnešos viņš tika nosaukts par labāko debitantu Austrumu konferencē, tomēr iepriekšējos divos mēnešos viņš šo balvu vairs nav saņēmis.

Ar 32 uzvarām 82 spēlēs "Knicks" komanda sezonu noslēdza Austrumu konferences kopvērtējuma 13.vietā. Tikmēr "Pacers" ar 44 uzvarām ir septītā, nodrošinot vietu izslēgšanas spēlēs.

Pērn ņujorkieši izcīnīja 17 uzvaras un bija otra vājākā komanda līgā, savukārt aizpērn "Knicks" ar 37 uzvarām palika devītā Austrumu konferencē.

"Knicks" Porziņģi izvēlējās pagājušās vasaras NBA draftā ar ceturto numuru.

Līdz šim pasaules spēcīgākajā basketbola līgā bija spēlējuši tikai divi Latvijas basketbolisti - Andris Biedriņš savas karjeras laikā pārstāvēja Goldensteitas "Warriors" un Jūtas "Jazz". Viņš 516 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guva 6,3 punktus un izcīnīja 7,0 atlēkušās bumbas, 2008./2009.gada sezonā vidēji pat gūstot 11,9 punktus un savācot 11,2 atlēkušās bumbas.

Savukārt pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados Gundars Vētra aizvadīja 13 spēles Minesotas "Timberwolves" komandā.

LETA/Foto: Vida Press