Hokeja izlases treneris Beresņevs pierāda patriotismu un runā latviski. VIDEO
Latvijas hokeja izlases galvenajam trenerim Leonīdam Beresņevam pie mājas plīvo Latvijas karogs, bet runāt latviski vēl ir ko trenēties, bet centība un nenobīšanās no kameras jau ir pozitīva iezīme. Paldies par to!
Hokejs
2016. gada 14. aprīlis, 14:57

Hokeja izlases treneris Beresņevs pierāda patriotismu un runā latviski. VIDEO

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Leonīds Beresņevs pārvarējis savu kautrību un publiski cenšas runāt latviski. Jau iepriekš Leonīds Beresņevs intervijās nebija slēpis, ka jūtas kā īsts Latvijas patriots, vienīgais šķērslis esot vien nemācēšana tik labi runāt latviski, kā pašam to gribētos.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sarunā ar “Sporta studiju” pirms nepilna mēneša valstsvienības galvenais treneris Leonīds Beresņevs atklāja, ka nevar nebūt Latvijas patriots, jo šeit dzīvo ilgus gadus: “Mana vienīgā lielā problēma ir tā, ka es nerunāju latviski. Visa mana ģimene runā latviski, bet es ne. Saprotu latviski, varu runāt, bet ne tādā līmenī, kā man to gribētos. Manī viennozīmīgi ir patriotisms, pie mājas plīvo Latvijas karogs. Es svinu visus latviešu svētkus. Es nevaru nebūt šīs valsts patriots. Esmu šeit no 1978. gada, šeit ir mana ģimene, bērni, mazbērni. Visa mana dzīve ir Latvijā, tāpēc man nav tiesību nebūt Latvijas patriotam.”

Ja Beresņevs iepriekš kautrējās un apgalvoja, ka nespēj runāt latviski tik labi kā gribētos, tad nu viņš publiski ir pierādījis pretējo. Pirms šovakar gaidāmās Latvijas hokeja izlases pārbaudes spēles pret Baltkrieviju, sarunā ar LTV žurnālistiem, pārrunājot vārtsargu jautājumu valstsvienībā, treneris latviski pastāstīja par situāciju ar talantīgo vārtsargu Elvi Merzļikinu, kurš aizvadot lielisku sezonu “Lugano” rindās kļuva pa Šveices vicečempionu: “Viņš nesen atbraucis uz Latviju. Tagad viņam būs divu trīs dienu pauze, un tad domāju, ka viņš būs šeit. Es domāju, ka pārbaudes spēlēs pret Vāciju viņš spēlēs.”

57 gadus vecais Leonīds Beresņevs dzimis Kirovas apgabalā, Krievijas PSFR. Savas hokeja gaitas aizsargs Leonīds Beresņevs uzsāka Kirovočepeckas “Olimpija”. No 1978. līdz 1987. gadam Beresņevs spēlējis Rīgas “Dinamo”, bet karjeras noslēgumā arī vairākos Latvijas klubos “Latvijas Zelts”, “NIK's-Brih”, “Lido/Nafta”. Savu trenera karjeru Beresņevs uzsāka Latvijā, bet vēlāk strādājis arī Krievijā un Igaunijā. Viņš vairākkārt vadījis un asistējis ar dažādām Latvijas jauniešu izlasēm, bet šajā pavasarī trešo reizi stājies arī pie vīriešu valstsvienības stūres. Leonīds Beresņevs vadīja Latvijas izlasi leģendārajā Turīnas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra mačā pret Baltkrieviju, kad mūsu hokeja valstsvienība prata atspēlēties un uzvarēt izcīnot olimpisko ceļazīmi.

Latvijas hokeja izlase šobrīd turpina gatavošanos no 6. līdz 22. maijam Krievijā notiekošajam pasaules čempionātam. Mūsu valstsvienība gatavošanās posmā aizvadīs astoņas pārbaudes spēles. Mūsu hokejisti jau divas reizes izbraukumā pārspēja spēcīgo Dānijas valstsvienību ar 6:4 un 4:3. Šodien un rīt “Arēnā Rīga” tiks spēlēts pret Baltkrieviju, pēc tam vēl divi mači savā laukumā tiks aizvadīti pret Vāciju, bet pēdējās divas pārbaudes spēles aptuveni nedēļu pirms čempionāta tiks spēlētas izbraukumā pret Šveici.  

Latvijas hokeja izlasei gatavojas mača ar Baltkrieviju – video: Leonīda Beresņeva intervija sporta raidījumam “Sporta studija” – video: Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmums no video, Edijs Pālens/LETA/ Video: Sporta studija, LTV