Pērn rallijā "Kurzeme" smagi cietušais autosportists lēnām atsāk staigāt
Ilustratīvs foto.
Citi sporta veidi
2016. gada 14. aprīlis, 20:54

Pērn rallijā "Kurzeme" smagi cietušais autosportists lēnām atsāk staigāt

Jauns.lv

Pērn augusta beigās rallijā "Kurzeme" smagi cietušais ukraiņu autosportists Jurijs Kočmars ne tikai nācis pie samaņas, bet arī lēnām atsācis staigāt, portālam "go4speed.lv" pastāstījis sportista brālis Vjačeslavs Kočmars.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Avārija notika pērn jūlija beigās, kad "Mitsubishi Lancer Evo IX" automašīna ar apmēram 160 km/h lielu ātrumu ieslīdēja grāvī un ietriecās kokā, gan tās pilotam Kočmaram, gan stūrmanim Sergijam Kovalam gūstot smagas galvas traumas. Kočmara veselības stāvoklis stabilizējās vien pēc aptuveni desmit dienām, kad viņu varēja pārvest no Liepājas uz Rīgu, bet vēlāk viņš tika nogādāts Spānijā uz klīniku, kas specializējas uz cilvēkiem komas stāvoklī.

''Jurijs aktīvi iet uz atveseļošanos. Janvārī viņš pilnībā nāca pie samaņas. Tagad viņš jau nedaudz runā, ļoti daudzus atpazīst un daudz ko atceras," trešdien izteicies Vjačeslavs Kočmars. "Pirms pāris nedēļām viņš jau sāka lēnām staigāt. Priekšā vēl vairāki mēneši, kamēr viņš pilnībā atveseļosies, taču pats galvenais, ka Jurijs spēs atgriezties pilnvērtīgā dzīvē. Vismaz šobrīd ir tādas prognozes. Paldies visiem par atbalstu."

Kovals no slimnīcas tika izrakstīts pērn septembra vidū.

LETA/Foto: Dzintars Hmieļevskis/LETA

Tēmas