Sezonai noslēdzoties, atlaisti triju NBA komandu galvenie treneri
No darba atbrīvots arī Sems Mičels - "Timberwolves" galvenais treneris.
Basketbols
2016. gada 14. aprīlis, 22:57

Sezonai noslēdzoties, atlaisti triju NBA komandu galvenie treneri

Jauns.lv

Minesotas "Timberwolves", Vašingtonas "Wizards" un Sakramento "Kings", noslēdzot Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulāro čempionātu, atlaidušas galvenos trenerus.

"Timberwolves" trešdien sezonas noslēdzošajā mačā savā laukumā ar rezultātu 144:109 (40:23, 32:27, 34:29, 38:30) pārspēja Indiānas "Pacers". Šajā mačā "Timberwolves" rindās līgas debitants Karls Entonijs Tauns guva 28 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas, sakrājot 51."double-double" debijas sezonā aizvadītajos 82 mačos.

144 gūtie punkti ir jauns "Timberwolves" kluba rezultativitātes rekords, taču neilgi pēc mača komandas vadība no amata atbrīvoja Semu Mičelu, kurš līdz šim bija galvenā trenera pienākumu izpildītājs.

Mičels "Timberwolves" vadību pārņēma neilgi pirms sezonas sākuma, amatā nomainot Flipu Sondersu, kurš pērn oktobra beigās aizgāja mūžībā - viņam bija diagnosticēta Hodžkina limfoma, kas ir limfātiskās sistēmas vēzis.

"Timberwolves" sezonu noslēdza ar 29 uzvarām 82 regulārā čempionāta mačos, turklāt pēdējās piecās spēlēs tika izcīnītas četras uzvaras, taču Rietumu konferencē Minesotas vienība ierindojās vien 13.vietā un izslēgšanas spēlēm nekvalificējās.

Tikmēr ceturtdienas rītā par galvenā trenera Rendija Vitmena atbrīvošanu pavēstīja "Wizards" vienība.

Zīmīgi, ka arī Vitmens amatu pārņēma tieši no Sondersa, "Wizards" vadību pārņemot 2012.gada janvārī, kad Sonderss tika atlaists.

Pirms tam Vitmens bijis "Timberwolves" un Klīvlendas "Cavaliers" galvenais treneris, bet vēlāk viņš stažējās kā Sondersa palīgs.

"Pirms sezonas uz komandu bija liktas augstas iekšējās un ārējās cerības, balstoties uz iepriekšējos divos gados radīto," izteicies "Wizards" prezidents Ērnijs Granfelds. "Diemžēl komandas nekonsekventais sniegums, īpaši mājas laukumā, neļāva mums sasniegt cerēto."

"Wizards" komanda izslēgšanas turnīru sasniedza 2014. un 2015.gadā, bet šosezon to nespēja paveikt, kaut uzvarēja 50% no 82 regulārās sezonas spēlēm. Galvaspilsētas komanda palika Austrumu konferences desmitajā vietā.

Ceturtdien panākumiem bagāto galveno treneri Džordžu Karlu atbrīvoja arī "Kings" komanda.

"Izpētot komandas šīs sezonas sniegumu, izlēmu, ka nepieciešams virzīties uz priekšu ar jaunu balsi galvenā trenera pozīcijā," izteicies "Kings" viceprezidents un ģenerālmenedžeris Vlade Divacs.

Karls amatā tika nolīgts 2015.gada februārī, šajā laikā tiekot pie 44 uzvarām 112 mačos. Viņš NBA komandas trenējis 27 sezonas un ar 1175 panākumiem ir piektais visu laiku panākumiem bagātākais treneris.

Savas karjeras laikā speciālists trenējis arī Klīvlendas "Cavaliers", Sietlas "Supersonics", Goldensteitas "Warriors", Milvoki "Bucks" un Denveras "Nuggets". Karls nekad nav kļuvis par NBA čempionu, bet 2013.gadā viņš tika nosaukts par līgas labāko treneri.

Ar 82 spēlēs izcīnītām 33 uzvarām "Kings" komanda Rietumu konferences kopvērtējumā šosezon ieņēma desmito vietu. Tā izslēgšanas turnīrā nav spējusi iekļūt jau kopš 2005./2006.gada sezonas.

Kā zināms, latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda sezonu noslēdza ar 32 uzvarām 82 spēlēs, ierindojoties Austrumu konferences kopvērtējuma 13.vietā.

Porziņģis savā NBA debijas sezonā piedalījās 72 mačos, vidēji guva 14,3 punktus, izcīnīja 7,3 atlēkušās bumbas un bloķēja 1,9 pretinieku metienus. Sezonas pirmajos trijos mēnešos viņš tika nosaukts par labāko debitantu Austrumu konferencē, tomēr iepriekšējos divos mēnešos šo balvu vairs nav saņēmis.

Porziņģis šosezon izcēlās ar "double-double" 21 spēlē. Ja sezonas ievadā Porziņģis 18 reizes izcēlās ar divciparu skaitļiem gan punktos, gan atlēkušajās bumbās, "Knicks" galvenā trenera pienākumu izpildītāja Kurta Rembisa vadībā viņš to paveica tikai trīs reizes, turklāt tās visas bija pašās sezonas beigās.

LETA/Foto: EPA/LETA