Zināms Latvijas hokeja izlases sastāvs otrajam mačam pret Baltkrieviju; savainotais Meija nespēlēs
Šobrīd vēl nav zināms, cik nopietns ir vakardienas spēlē gūtais Ginta Meijas savainojums.
Hokejs
2016. gada 15. aprīlis, 12:56

Zināms Latvijas hokeja izlases sastāvs otrajam mačam pret Baltkrieviju; savainotais Meija nespēlēs

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlases vārtus piektdien Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīrā gaidāmajā otrajā pārbaudes spēlē ar Baltkrieviju sargās Ivars Punnenovs, pavēstījusi Latvijas Hokeja federācija (LHF).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Cīņa "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30, un tiešraidē to translēs Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

Kā zināms, abas komandas pirmoreiz tikās ceturtdien, kad Latvija piedzīvoja neveiksmi ar 1:3. Šajā mačā vārtus sargāja Edgars Masaļskis, bet dueli traumas dēļ nespēja noslēgt Gints Meija.

Jau pēc ceturtdienas cīņas galvenais treneris Leonīds Beresņevs pavēstīja, ka piektdien savu debiju Latvijas izlasē piedzīvos ikdienā Zviedrijā spēlējošais 18 gadus vecais aizsargs Kristiāns Rubīns, ko piektdien apstiprinājusi arī LHF.

Otrai spēlei ar Baltkrieviju pieteikti netiks vārtsargs Jānis Kalniņš, aizsargi Ričards Birziņš, Kristaps Zīle un Aleksandrs Jerofejevs, kā arī uzbrucēji Gints Meija, Gunārs Skvorcovs un Juris Upītis. Kā trīspadsmitais uzbrucējs spēlei būs pieteikts Toms Andersons.

Latvijas izlases pirmajā uzbrucēju virknējumā iekļauti Kaspars Daugaviņš, Vitālijs Pavlovs un Kaspars Saulietis, bet aizsardzībā Kristaps Sotnieks un Oskars Cibuļskis. Otrajā uzbrucēju virknējumā darbosies Roberts Bukarts, Andris Džeriņš un Miķelis Rēdlihs, bet aizsardzībā pieredzējušais Guntis Galviņš un jaunais Kristiāns Rubīns. Trešajā uzbrucēju maiņā būs Miks Indrašis, Māris Bičevskis un Edgars Kulda, bet aizsardzībā Ralfs Freibergs un Maksims Širokovs, savukārt ceturtajā uzbrucēju virknējumā - Nikolajs Jeļisejevs, Artūrs Ozoliņš un Rodrigo Ābols. Kā septītais aizsargs pieteikts Edgars Siksna, bet kā 13.uzbrucējs - Toms Andersons.

Baltkrievijas izlase Rīgā ieradusies ar 29 spēlētājiem, no kuriem 17 pārstāv Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Minskas "Dinamo". Viesu komandas kandidātu vidū ir divi naturalizētie spēlētāji - vārtsargs Kevins Lalands un uzbrucējs Šarls Linglē -, kuri jau vairākas sezonas spēlē Minskā. Tāpat sastāvā ir brāļi Sergejs un Andrejs Kosticini, kuri savulaik vairākas sezonas aizvadīja Nacionālajā hokeja līgā (NHL), bet šosezon pārstāvēja attiecīgi Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un "Soči".

No citiem KHL klubiem izlasē iekļauti arī aizsargs Dmitrijs Korobovs no Maskavas "Spartak", kā arī uzbrucēji Aleksandrs Kitarovs, Andrejs Stass, kuri spēlēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik", kā arī Jevgēņijs Koviršins no Čerepovecas "Severstaļ".

Pieredzējušais vārtsargs Vitālijs Kovaļs šo sezonu aizvadīja Zviedrijas klubā "Vasteras", savukārt vēl pieci spēlētāji šo sezonu aizvadīja Baltkrievijas čempionāta vienībās.

Pagājušajā nedēļā Latvijas izlase aizvadīja pirmās divas pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta. EHC turnīra laikā Latvija izbraukumā ar 6:4 un 4:3 pārspēja Dāniju, savukārt Baltkrievija mājās ar 2:1 pēcspēles metienu sērijā un 8:1 uzvarēja Franciju.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas izlase aizvadīs astoņas pārbaudes spēles. Bez spēlēm ar Dāniju un Baltkrieviju tā jaunnedēļ uzņems arī Vācijas izlasi, savukārt pēdējās divās pārbaudes spēlēs aprīļa un maija mijā vienība izbraukumā spēlēs ar Šveici.

Šī gada pasaules čempionāts no 6. līdz 22.maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. Latvija spēlēs Maskavas grupā, samērojot spēkus ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu. Latvijas izlase augstākajā divīzijā būs pārstāvēta jau divdesmito gadu pēc kārtas.

Tikmēr Baltkrievijas izlase Sanktpēterburgā spēlēs pret pašreizējo čempioni Kanādu, kā arī ASV, Somijas, Slovākijas, Francijas, Vācijas un Ungārijas valstsvienībām.

Pērn pasaules čempionātā Prāgā Latvijas izlase ieņēma 13.vietu, nespējot izpildīt Latvijas Hokeja federācijas doto uzdevumu tikt labāko desmit komandu skaitā. Pēc čempionāta vasarā darbu pie izlases stūres zaudēja Aleksandrs Beļavskis, kurš šos pienākumus pildīja vienu sezonu. Viņa vietā stājies Leonīds Beresņevs, kuram palīdz Ģirts Ankipāns, Kārlis Zirnis un Juris Klodāns.

Savukārt no 1. līdz 4.septembrim gaidāmajā olimpisko spēļu kvalifikācijas izšķirošajā kārtā Latvijas izlase "Arēnā Rīga" uzņems Vāciju, Austriju un Japānu. Uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm dosies tikai šī miniturnīra uzvarētāja.

Latvijas hokeja valstsvienības sastāvs otrajai pārbaudes spēlei ar Baltkrieviju:

vārtsargi - Ivars Punnenovs (Langnau "Tigers", Šveice), Edgars Masaļskis (Toljati "Lada", KHL);

aizsargi - Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks, Guntis Galviņš (visi - Rīgas "Dinamo"), Kristiāns Rubīns ("Vasteras", Zviedrija), Ralfs Freibergs (Toledo "Walleye", ECHL), Maksims Širokovs ("Sterzing"/"Vipiteno", Itālija), Edgars Siksna (Karagandas "Sariarka", VHL);

uzbrucēji - Miķelis Rēdlihs, Miks Indrašis, Andris Džeriņš, Kaspars Saulietis, Vitālijs Pavlovs, Māris Bičevskis, Edgars Kulda, Nikolajs Jeļisejevs (visi - Rīgas "Dinamo"), Toms Andersons ("Thurgau", Šveice), Artūrs Ozoliņš (Angarskas "Jermak", VHL), Kaspars Daugaviņš (Ņižņijnovgorodas "Torpedo", KHL), Roberts Bukarts ("Zlin", Čehija), Rodrigo Ābols (Portlendas "Winterhawks", WHL).

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA