Porziņģis: "Mana sirds saka, ka jādodas palīdzēt Latvijai!"
Kristaps Porziņģis joprojām nav pieņēmis lēmumu, vai šovasar palīdzēt Latvijas basketbola izlasei olimpiskajā kvalifikācijā.
Basketbols
2016. gada 15. aprīlis, 14:12

Porziņģis: "Mana sirds saka, ka jādodas palīdzēt Latvijai!"

Jauns.lv

Ņujorkas "Knicks" komanda šosezon bija pietiekami talantīga, lai sasniegtu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīru, uzskata talantīgais latvietis Kristaps Porziņģis.

Kā zināms, "Knicks" komanda sezonu noslēdza ar 32 uzvarām 82 spēlēs, ierindojoties Austrumu konferences kopvērtējuma 13.vietā.

"Mūsu komanda bija pietiekami talantīga, lai sasniegtu izslēgšanas turnīru, tomēr nepaveicām to," ceturtdien oficiālajā sezonas noslēguma intervijā stāstīja latvietis. "Mēs daudz ko varējām izdarīt daudz labāk. Šī man būs laba mācība un otrajā sezonā zināšu, ko sagaidīt."

Porziņģis izteicās, ka 3-4 spēles nedēļā NBA ir ļoti smags grafiks, tāpēc viņš daudz mācījies kā vislabāk atpūsties, lai būtu gatavs nākamajam mačam. Latvietis par pirmo sezonu sev ielika atzīmi 6,5 desmit baļļu sistēmā.

Porziņģis atzina, ka pagaidām joprojām nav skaidrība vai viņš šovasar palīdzēs Latvijas valstsvienībai Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

"Nekas nav mainījies - mana sirds saka, ka jādodas palīdzēt valstij, bet galva saprot, ka šī man būs svarīga starpsezona un gribu strādāt individuāli. Abas lietas man būtu labas, tomēr pagaidām nav ideju, ko darīšu. Jāapsēžas un jāizrunājas," secināja basketbolists. "Spēlēt olimpiskajās spēlēs būtu sapņa piepildījums. To ir iespējams realizēt tikai reizi četros gados, turklāt tik mazai valstij kā Latvijai. Tieši tāpēc lēmums ir tik grūts."

"Labprāt atrastos Vasaras līgas tuvumā, jo jūnijā un jūlijā jau ilgošos pēc basketbola. Ja viņi gribēs, lai spēlēju tur, es spēlēšu," uzsvēra Porziņģis.

Porziņģis stāstīja, ka viņam ir ļoti svarīgi, lai "Knicks" lielākā zvaigzne Karmelo Entonijs paliek vienībā arī nākamajā sezonā.

"Viņš man ir nepieciešams un viņš to zina," uzsvēra Porziņģis. "Vēlos spēlēt ar viņu arī nākotnē. Mums kopā jāpanāk, lai Ņujorkā notiek lielas lietas."

Tikmēr "Knicks" prezidents Fils Džeksons atklāja, ka pēc aģentu teiktā viņu klienti ir ieinteresēti spēlēt vienā komandā ar Porziņģi.

"Uzskatām, ka mums šeit ir ļoti piesaistošs produkts," par latvieti teica leģendārais Džeksons. "Mēs varam būt tikai laimīgi par viņa attieksmi pret spēli un attīstību."

Porziņģis savā NBA debijas sezonā piedalījās 72 mačos, vidēji guva 14,3 punktus, izcīnīja 7,3 atlēkušās bumbas un bloķēja 1,9 pretinieku metienus. Sezonas pirmajos trijos mēnešos viņš tika nosaukts par labāko debitantu Austrumu konferencē, tomēr iepriekšējos divos mēnešos šo balvu vairs nav saņēmis.

Porziņģis šosezon izcēlās ar "double-double" 21 spēlē. Ja sezonas ievadā Porziņģis 18 reizes izcēlās ar divciparu skaitļiem gan punktos, gan atlēkušajās bumbās, "Knicks" galvenā trenera pienākumu izpildītāja Kurta Rembisa vadībā viņš to paveica tikai trīs reizes, turklāt tās visas bija pašās sezonas beigās.

LETA/Foto: Vida Press