foto: LETA
Blūma 11 punkti neglābj "Tecnyconta" komandu no zaudējuma Spānijas čempionāta mačā
Basketbols
2017. gada 17. decembris, 23:32

Blūma 11 punkti neglābj "Tecnyconta" komandu no zaudējuma Spānijas čempionāta mačā

Jauns.lv

Pieredzējušais Latvijas izlases basketbolists Jānis Blūms svētdien Spānijas augstākās līgas (ACB) mačā iemeta 11 punktus, kas gan neļāva viņa pārstāvētajai Saragosas "Tecnyconta" komandai tikt pie uzvaras.

"Tecnyconta" izbraukumā ar 83:94 (24:21, 28:17, 12:25, 19:31) piekāpās Badalonas "Divina Seguros Joventut", ciešot ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Blūms šajā spēlē laukumā pavadītajās 28 minūtēs un 21 sekundē iemeta vienu no trim divpunktniekiem un trīs no sešiem trejačiem. Tāpat latvieša kontā viena atlēkusī bumba, trīs rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, trīs piezīmes un astoņi efektivitātes punkti.

"Divina Seguros Joventut" sastāvā 23 punktus iemeta Patriks Ričards, bet Blūma pārstāvētajā komandā ar 19 punktiem rezultatīvākais bija Tomā Velass.

Citā svētdienas ACB mačā pie uzvaras tika centra Anžeja Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife", kas viesos ar 88:77 (23:21, 21:16, 24:20, 20:20) uzvarēja Barselonas "Lassa", kuras pieteikumā nebija cita Latvijas basketbolista Rodiona Kuruca.

Pasečņiks šajā mačā laukumā pavadīja 15 minūtes un 45 sekundes, kuru laikā iemeta piecus punktus. Latvijas basketbolists grozā raidīja divus no trim divpunktu metieniem un vienu no diviem "sodiņiem", bet viņa vienīgais trīspunktnieks lidoja grozam secen.

Vēl centra spēlētāja kontā arī trīs atlēkušās bumbas, viena kļūda, divas piezīmes un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas ļāva tikt pie pieciem efektivitātes punktiem.

"Herbalife" sastāvā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija čehs Ondržejs Balvins.

Tāpat 11 punktus svētdien guva Mārtiņš Laksa, taču viņa pārstāvētā Kompostelas "Rio Natura Monbus Obradoiro" mājās ar 93:102 (21:18, 16:34, 30:24, 26:26) zaudēja titulētajai Madrides "Real".

Laksa spēlēja 14 minūtes un desmit sekundes, trāpot trīs no četriem divpunktu metieniem un vienu no trim trejačiem, kā arī realizējot abus "sodiņus". Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, izdarīja divas rezultatīvas piespēles un nopelnīja trīs piezīmes, tiekot pie septiņiem efektivitātes punktiem.

Kompostelas komanda cieta trešo zaudējumu pēc kārtas.

Vēl vienā spēlē Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" viesos ar 97:94 (21:17, 21:25, 27:24, 28:28) uzvarēja Andoras "MoraBanc" komandu.

Timma šajā mačā nospēlēja 19 minūtes un 34 sekundes, taču punktus neguva, kamēr Mālmanis spēlei nebija pieteikts. Timma aizmeta garām četrus tālmetienus un vienu divpunktnieku, izcīnot četras atlēkušās bumbas un izdarot divas rezultatīvas piespēles, tiekot pie viena efektivitātes rādītāja punkta.

"Baskonia" Spānijas čempionātā izcīnīja sesto uzvaru pēc kārtas.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka sestdien Rolands Šmits ACB mačā izcēlās ar 13 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām, palīdzot viņa pārstāvētajai Fuenavradas "Montakit" ar 71:69 uzvarēt Burgosas "San Pablo".

Savas karjeras laikā Šmits iepriekš vēl ne reizi ACB čempionātā nebija ticis pie "double-double".

Spānijas čempionāta kopvērtējuma galvgalī ar 11 uzvarām 12 spēlēs atrodas Madrides "Real", bet deviņas uzvaras 12 mačos ir iepriekšējās sezonas čempionei "Valencia Basket", kā arī "Montakit" komandai. Tālāk ar astoņiem panākumiem seko Barselonas "Lassa", "Baskonia" un "Herbalife".

Savukārt "Rio Natura Monbus Obradoiro" ar septiņiem panākumiem noslēdz labāko astotnieku, bet "Tecnyconta" ar četrām uzvarām ir 15.pozīcijā starp 18 vienībām.