foto: Reuters/Scanpix/LETA
Zināmi Krievijas "tīro" sportistu aizliegumi olimpiskajās spēlēs
Krievijas sportisti Soču olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā - neko līdzīgu Phjončhanā mēs neredzēsim!
Citi sporta veidi
2017. gada 18. decembris, 05:18

Zināmi Krievijas "tīro" sportistu aizliegumi olimpiskajās spēlēs

Kasjauns.lv

Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) 5. decembrī paziņoja par Krievijas olimpiskās komitejas diskvalifikāciju un visu šīs valsts sportistu aizliegumu pārsāvēt savu valsti nākamā gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Tomēr no dopinga "tīrie" (nekad nav bijuši nekādi dopinga pārkāpumi un pēc īpašas komisijas lēmuma tiks pielaisti) sportisti varēs startēt zem neitrāla karoga, bet viņu tērpus rotās uzraksts "Olympic Athlete from Russia" (OAR) jeb "Olimpiskais sportists no Krievijas"

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tagad kļuvuši skaidri aizliegumi, kas drīkstēs un kas nedrīkstēs parādīties uz "Olimpisko sportistu no Krievijas" tērpiem. Krievijas olimpiskā komiteja saņēmusi dokumentu, kurā minēts, ka aizliegts izmantot jebkādu nacionālās identifikācijas simboliku.

Krievijas olimpiešu nu jau nederīgo apģērbu prezentācija

Šogad parūpēties par Krievijas olimpiešu apģērbiem tika uzticēts vietējam uzņēmumam "Zasport", kura īpašniece 28 gadus vecā Anastasija Zadorina (Krievijas drošības ...

gallery icon
37
  • valsts ģērbonis, Krievijas olimpiskās komitejas emblēma ir jāaizvieto ar olimpiskajiem apļiem, bet abreviatūra RUS un uzraksts Russia jānomaina atiecīgi ar OAR un "Olympic Athlete from Russia";
  • Burtu izmērs vārdos Olympic Athlete ir tāds pats kā vārdam Russia;
  • Preču zīmes "Team Russia" izmantošana ir aizliegta gan ekipējumā, gan aksesuāros, gan inventārā;
  • Atļauta ir viena vai divas nacionālā karoga krāsas izmantošana, bet tam ir nepieciešama atsevišķa saskaņošana ar SOK. Atsevišķi fragmenti kopā nedrīkst veidot karoga krāsu izkārtojumu.
  • Visi šie ierobežojumi attiecas gan uz sportistiem, gan treneriem, gan oficiālajiem pārstāvjiem.
  • Visas ekipējuma dizaina izmaiņas obligāti jāsaskaņo ar SOK.

Ja kāds no šiem sportistiem kļūs par čempionu, stadionā tiks atskaņota olimpiskā himna.

foto: Reuters/Scanpix/LETA
Krievijas sportisti Soču olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā - neko līdzīgu Phjončhanā mēs neredzēsim!

Pašlaik vēl nav skaidrs, kas izgatavos "Olimpiskajiem sportistiem no Krievijas" formastērpus, jo SOK sākotnēji paziņoja, ka jau pasūtījuši apģērbus sporta inventāra firmai "Nike", savukārt aizvadītajā nedēļā gatavību palīdzēt saviem sportistiem pauda arī Krievijas Olimpiskās komitejas oficiālais ekipējuma apgādātājs līdz 2025. gadam vietējais uzņēmums "Zasport".

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka Krievijas Federācijas senatoru tikšanās reizē Altaja Republiku pārstāvošais Vladimirs Poļetajevs nācis klajā ar ideju, kā "apiet" aizliegumu Phjončanas olimpiskajās spēlēs izrādīt valsts simboliku.

Prezentēti Latvijas olimpiešu tērpi Phjončhanai

Latvijas olimpiešiem, kuri startēs 2018.gada Phojnčhanas Ziemas olimpiskajās spēlēs, apģērba ekipējums sastāvēs no 45 dažādām vienībām, paredzot apģērbu spēļu atklāšanas ...

gallery icon
171

Vladimirs Poļetajevs Senāta sanāksmē nācis klajā ar ideju, ka sportisti varētu Phjončhanā startēt, nevis zem Krievijas trikolora karoga, bet gan sava pārstāvētā Krievijas reģiona karogu.

Krievijā kopumā ir 85 dažādi reģioni un Pepeļajevs aicina līdzīgi rīkoties arī visus līdzjutējus, kuri dosies atbalstīt savus un citus pasaules labākos ziemas sportistus nākamā gadā februārī uz Dienvidkoreju. "Krievijas trikoloru nav atļauts nēsāt mūsu sportistiem, kuri piedalīsies olimpiskajās spēlēs, bet, ja viņi izmantos kāda no 85 reģionu simbolu, tad tas nebūs pārkāpums, bet Krievijas simbolika būs pārstāvēta Spēlēs," ar savu ideju Krievijas reģionu pārstāvjus iepazīstināja Poļetajevs.

Svinīgā ceremonijā iedegta Phjončhanas olimpisko spēļu lāpa

Senajā Olimpijā otrdien svinīgā ceremonijā tika iedegta 2018. gada Phjončhanas olimpisko spēļu lāpa, sākot stafeti, kas noslēgsies pēc 107 dienām ...

gallery icon
65

Krievijas olimpiskās komitejas vadītājs Aleksandrs Žukovs paziņojis, ka viņš cer Phjončhanā uz 208 sportistu dalību, kuri olimpiskajās spēlēs startēs zem neitrālā karoga.

Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) ceturtdien vairāk kā 25 starptautiskajām sporta veidu federācijām nodevusi sarakstu ar vismaz 300 Krievijas elites sportistu uzvārdiem, kuriem laika posmā no 2012. gada līdz 2015. gadam bijušas pozitīvas dopinga analīzes.

Phjončhanas olimpisko spēļu medaļas

Jau šoziem no 9. līdz 25. februārim Dienvidkorejas pilsētā Phjončhanā norisināsies ziemas olimpiskās spēles, kurās par godalgām cīnīsies arī Latvijas ...

gallery icon
40

Sarakstā ir gan vasaras, gan ziemas sporta veidu pārstāvji, tostarp viņu vidū arī sportisti, kuri plāno piedalīties 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajās spēlēs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Iepriekš tika ziņots, ka šajā datubāzē ir aptuveni 10 000 Krievijas sportistu uzvārdi, no kuriem 300 ir elites līmeņa atlēti, kuri joprojām piedalās starptautiskajās sacensībās.

Terorisma draudu mācības Phjončhanas olimpiskajā stadionā

12. decembrī Phjončhanas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas mājvietā - olimpiskajā stadionā - norisinājās terorisma draudu mācības.

gallery icon
21

SOK par antidopinga pārkāpumiem 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs diskvalificējusi kopumā 31 Krievijas sportistu, no kuriem 25 sankcijas pārsūdzējuši Sporta arbitrāžas tiesā (CAS).

Phjončhanas olimpisko spēļu sportistu ciemats

Pabeigti 2018.gada Phjončhanas olimpisko spēļu un Paraolimpiādes sportistu ciemati, piektdien paziņoja vietējā organizācijas komiteja POCOG.

gallery icon
25