foto: Evija Trifanova/LETA
Šmitam "double-double" un dramatiska uzvara
Rolands Šmits uzvarā atzīmējās ar 13 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām.
Basketbols
2017. gada 16. decembris, 23:25

Šmitam "double-double" un dramatiska uzvara

LETA

Latvijas izlases basketbolists Rolands Šmits sestdien Spānijas augstākās līgas (ACB) mačā izcēlās ar 13 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām, palīdzot viņa pārstāvētajai Fuenavradas "Montakit" tikt pie dramatiskas uzvaras.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Montakit" mača galotnē ar 71:69 (11:18, 15:19, 28:16, 17:16) uzvarēja Burgosas "San Pablo".

Šmits šajā spēlē laukumā pavadīja 35 minūtes un 52 sekundes, kuru laikā grozā raidīja divus no sešiem divpunktu metieniem un trīs no sešiem trejačiem, kamēr viņa vienīgais soda metiens lidoja grozam secen.

Tāpat latvieša rēķinā 11 atlēkušās bumbas, četras kļūdas, piecas piezīmes, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi un deviņi efektivitātes punkti.

Savas karjeras laikā Šmits iepriekš vēl ne reizi ACB čempionātā nebija ticis pie "double-double".

Teju lielāko daļu mača vadībā atradās "San Pablo" komanda, kuras pārsvars pāris reizes pārsniedza arī desmit punktus. Tomēr vadību mājiniekiem noturēt neizdevās, bet beidzamajās minūtēs vadībā bija jau te viena, te otra vienība. Uzvaru viesiem 38 sekundes pirms pamatlaika beigām ar precīzu divpunktu metienu nodrošināja kādreizējais "VEF Rīga" saspēles vadītājs Pako Kruss.

"Montakit" sastāvā rezultatīvākais ar 23 punktiem bija pieredzējušais horvāts Marko Popovičs, bet mājinieku rindās ar 16 punktiem atzīmējās Deons Tomsons.

Spānijas čempionāta kopvērtējuma galvgalī ar desmit uzvarām 11 spēlēs atrodas Madrides "Real", bet deviņas uzvaras 12 mačos tagad ir "Montakit" kontā. Ar astoņām uzvarām 11 spēlēs seko Barselonas "Lassa" komanda, kuras sistēmā ir Rodions Kurucs, un pagājušās sezonas čempione "Valencia Basket".

Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Vitorijas "Baskonia", Anžeja Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" un Kompostelas "Rio Natura Monbus Obradoiro", kur spēlē Mārtiņš Laksa, guvušas pa septiņiem panākumiem, kas tām dod 5.-7.vietu, bet Jāņa Blūma pārstāvētā Saragosas "Tecnyconta" ar četrām uzvarām ir 13.pozīcijā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās