foto: Reuters/Scanpix/LETA
Krievijas senators izdomājis, kā "apiet aizliegumu", lai olimpiskajās spēlēs būtu Krievijas simbolika
Krievijas olimpieši Soču spēļu atklāšanas ceremonijā.
2017. gada 16. decembris, 05:22

Krievijas senators izdomājis, kā "apiet aizliegumu", lai olimpiskajās spēlēs būtu Krievijas simbolika

Kasjauns.lv

Krievijas Federācijas senatoru tikšanās reizē Altaja Republiku pārstāvošais Vladimirs Poļetajevs nācis klajā ar ideju, kā "apiet" aizliegumu Phjončanas olimpiskajās spēlēs izrādīt valsts simboliku.

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka no 2018. gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm par masveida dopinga krāpšanu valsts līmenī pilnībā diskvalificēta ir Krievijas olimpiskā komiteja, visi tās sportisti un pārstāvji. Pēc īpaši rūpīgām pārbaudēm "tīrajiem" atlētiem būs ļauts piedalīties spēlēs, bet zem neatkarīgā karoga. Uz viņu formastērpiem būs rakstīts: "neatkarīgais sportists no Krievijas". Šiem sportistiem ir kategoriski aizliegts izrādīt jebkādu piederību ar Krieviju un valsts simboliku.

Krievijas olimpiešu nu jau nederīgo apģērbu prezentācija

Šogad parūpēties par Krievijas olimpiešu apģērbiem tika uzticēts vietējam uzņēmumam "Zasport", kura īpašniece 28 gadus vecā Anastasija Zadorina (Krievijas drošības ...

gallery icon
37

Vladimirs Poļetajevs Senāta sanāksmē nācis klajā ar ideju, ka sportisti varētu Phjončhanā startēt, nevis zem Krievijas trikolora karoga, bet gan sava pārstāvētā Krievijas reģiona karogu.

foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Altaja Republikas pārstāvis Senātā Vladimirs Poļetajevs.

Krievijā kopumā ir 85 dažādi reģioni un Pepeļajevs aicina līdzīgi rīkoties arī visus līdzjutējus, kuri dosies atbalstīt savus un citus pasaules labākos ziemas sportistus nākamā gadā februārī uz Dienvidkoreju. "Krievijas trikoloru nav atļauts nēsāt mūsu sportistiem, kuri piedalīsies olimpiskajās spēlēs, bet, ja viņi izmantos kāda no 85 reģionu simbolu, tad tas nebūs pārkāpums, bet Krievijas simbolika būs pārstāvēta Spēlēs," ar savu ideju Krievijas reģionu pārstāvjus iepazīstināja Poļetajevs.

Krievijas olimpiskās komitejas vadītājs Aleksandrs Žukovs paziņojis, ka viņš cer Phjončhanā uz 208 sportistu dalību, kuri olimpiskajās spēlēs startēs zem neatkarīgā karoga.

Phjončhanas olimpisko spēļu sportistu ciemats

Pabeigti 2018.gada Phjončhanas olimpisko spēļu un Paraolimpiādes sportistu ciemati, piektdien paziņoja vietējā organizācijas komiteja POCOG.

gallery icon
25

Terorisma draudu mācības Phjončhanas olimpiskajā stadionā

12. decembrī Phjončhanas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas mājvietā - olimpiskajā stadionā - norisinājās terorisma draudu mācības.

gallery icon
21

Prezentēti Latvijas olimpiešu tērpi Phjončhanai

Latvijas olimpiešiem, kuri startēs 2018.gada Phojnčhanas Ziemas olimpiskajās spēlēs, apģērba ekipējums sastāvēs no 45 dažādām vienībām, paredzot apģērbu spēļu atklāšanas ...

gallery icon
171

Svinīgā ceremonijā iedegta Phjončhanas olimpisko spēļu lāpa

Senajā Olimpijā otrdien svinīgā ceremonijā tika iedegta 2018. gada Phjončhanas olimpisko spēļu lāpa, sākot stafeti, kas noslēgsies pēc 107 dienām ...

gallery icon
65

Phjončhanas olimpisko spēļu medaļas

Jau šoziem no 9. līdz 25. februārim Dienvidkorejas pilsētā Phjončhanā norisināsies ziemas olimpiskās spēles, kurās par godalgām cīnīsies arī Latvijas ...

gallery icon
40