foto: Vida Press
Amerikāņu basketboliste mēģina pretiniecei iesist pa seju un uzvaroši nostājas virs viņas
Derika Hambija savā WNBA karjerā 90 spēlēs vidēji laukumā pavadījusi aptuveni 20 minūtes, kuru laikā guvusi 7,5 punktus un izcīnījusi 4,4 atlēkušās bumbas.
Basketbols
2017. gada 15. decembris, 05:12

Amerikāņu basketboliste mēģina pretiniecei iesist pa seju un uzvaroši nostājas virs viņas

Kasjauns.lv

Ar nevajadzīgiem asumiem noslēgusies Itālijas sieviešu basketbola čempionāta spēle starp "Ragusa" un "Torino Fixi Piramis" komandām, kad nervi neizturēja WNBA pieredzi iekrājušajai amerikānietei Derikai Hembijai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Ragusa" viena no līderēm amerikāņu uzbrucēja Derika Hembija kādā spēles epizodē apzināti pārkāpjot noteikumus mēģināja savai pretinicei horvātietei Ivanai Tikvičai iesist pa seju, kas tika nofilmēts arī ne pārāk kvalitatīvajā mača ierakstā. Pēc grūdiena un sitiena mēģinājuma Tiviča neveiksmīgi nokrita un sasita galvu, kamēr amerikāniete nostājās virs viņas "vardarbīgā stājā" (Šādu apzīmējumu epizodei radījusi Itālijas basketbola federācija). Slavenā basketboliste par saviem izgājieniem saņēmusi trīs mēnešu diskvalifikāciju, ko gan nolēmusi pārsūdzēt.

Incidents notika 9. decembra spēles izskaņā, kad Tikvičas pārsāvētajai "Torino" komandai bija 18 punktu pārsvars pret vienu no spēcīgākajām Itālijas komandām, kura iekļuvusi arī Eiropas kausa “play-off” otrajā kārtā (gluži kā Latvijas čempionvienība "TTT Rīga").

Pēc incidenta horvātu basketbolistei 20 minūtes sniedza medicīnisko palīdzību un vēlāk viņa tika nogādāta slimnīcā, kura pavadīja nakti, bet nākamajā dienā tika palaista mājās.

Itālijas basketbola savienība pēc situācijas izvērtēšanas nolēma piespriest trīs mēnešu diskavlifikāciju. Kā skaidro līgas prezidents Massimo Protani, šādai rīcībai (nostāties vardarbīgā pozā) nevarot būt nekādu attaisnojumu.

Horvātu basketboliste sākumā izdarījusi sitienu ar elkoni (nav zināms apzināti vai nejauši). Kā Hembija atklājusi sarunā ar “Associated Press”, viņas rīcības motīvi bija pašaizsardzība: “Visa spēle bija ārkārtīgi fiziska. Neļaušu nevienam tā nepārtraukti darīt un apšaubīt mani vai manu karjeru. Jutu, ka man sevi jāaizsargā. Man nevajadzēja tādā veidā nostāties viņas priekšā," amerikāniete nožēlo savu nostāšanos virs pretinieces.

Trīs sezonas WNBA klubā Sanantonio "Stars" aizvadījusī basketboliste atklāj, ka sāncenses neveiksmīgajā gadījumā vainojama slapjā grīda, kuru viņa pirms brīža esot vēlējusies, lai tehniskie darbinieki saslauka.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās