Rosbergs uzvar F-1 Ķīnas posma kvalifikācijas sacensībās, bet Hamiltonam būs jāstartē no pēdējās vietas
Niko Rosbergs no "Mercedes" komandas sestdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) Ķīnas "Grand Prix" izcīņas kvalifikācijā.
Citi sporta veidi
2016. gada 16. aprīlis, 13:46

Rosbergs uzvar F-1 Ķīnas posma kvalifikācijas sacensībās, bet Hamiltonam būs jāstartē no pēdējās vietas

Jauns.lv

Sezonas līderis Niko Rosbergs no "Mercedes" komandas sestdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) Ķīnas "Grand Prix" izcīņas kvalifikācijā, kamēr viņa komandas biedrs Lūiss Hamiltons svētdien gaidāmās sacensības sāks no pēdējās starta pozīcijas, jo pēdējo divu gadu čempionu kvalifikācijā piemeklēja tehniskas problēmas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rosbergs, kurš uzvarēja sezonas pirmajos divos posmos Austrālijā un Bahreinā, kvalifikācijā uzvaru guva pēdējā sesijā, aiz sevis atstājot austrālieti Danielu Rikjardo no "Red Bull" vienības un abus "Ferrari" pilotus - Kimi Reikenenu un Sebastjanu Fetelu.

"Mercedes" pilots trešajā kvalifikācijas sesijā apli veica minūtē un 35,402 sekundēs, kamēr Rikjardo un Reikenens bija par piecām sekundes desmitdaļām lēnāki, bet Fetels zaudēja gandrīz sekundi.

Fetels bija ātrākais pirmajā sesijā, Reikenens otrajā, tomēr izšķirošajos brīžos vislabāk trasi veica Rosbergs.

Piekto vietu kvalifikācijā ieguva soms Valteri Botass no "Willimas", sestais bija "Red Bull" pārstāvošais krievu autobraucējs Daniils Kvjats, bet labāko desmitniekā, kas piedalījās trešajā kvalifikācijas sesijā, tika arī meksikānis Serhio Peress ("Force India"), spānis Karloss Sainss juniors un nīderlandietis Makss Verstapens (abi "Toro Rosso"), kā arī Peresa komandas biedrs Niko Hilkenbergs no Vācijas.

Savukārt divkārtējais pasaules čempions Fernando Alonso no "McLaren" komandas, kurš sacensībās atgriezies pēc viena posma izlaišanas, kvalifikācijā palika 12.vietā. Alonso sezonas pirmajā posmā Austrālijā piedzīvoja avāriju un ārsti viņam pēc tam aizliedza startēt Bahreinā.

Likstas piemeklēja Hamiltonu, kurš formulas tehnisko problēmu dēļ izstājās jau pirmajā kvalifikācijas sesijā. Trīskārtējā pasaules čempiona braucamajam bija problēmas ar motoru, neļaujot uzvarēt trešajā kvalifikācijā pēc kārtas.

Hamiltons, kurš Šanhajā ir uzvarējis četras reizes, tostarp arī pēdējos divos gados, izstājās drīz vien pēc tam, kad sacensības tika apturētas pēc "Manor" komandas braucēja Paskāla Vērleina avārijas. Kā zināms, Hamiltonam vēl pirms sacensībām bija piešķirts piecu starta vietu sods par ātrumkārbas nomainīšanu. Ķīnas "Grand Prix" izcīņu viņš svētdien sāks no pēdējās starta vietas.

Jau ziņots, ka pirms Ķīnas posma F-1 vadība atteicās no jaunā kvalifikācijas sacensību formāta, atgriežoties pie iepriekšējiem noteikumiem, kad sacīkste tiek aizvadīta trīs sesijās, kad vājākie braucēji pēc pirmajām divām sesijām tiek atsijāti. Sezonas pirmajos divos posmos pirmās starta vietas ieguvējs tāpat tika noskaidrots trijos segmentos, taču to laikā ik pēc 90 sekundēm izstājas konkrētā brīža lēnākais sportists. Tomēr šis kvalifikācijas formāts izsauca lielu braucēju un komandu neapmierinātību, kuri uzsvēra, ka jaunajā formātā izpaliek cīņa trasē.

Kopvērtējumā līderis pēc diviem posmiem ir Rosbergs ar 50 punktiem, viņam ar 33 punktiem seko Hamiltons, bet pie 24 punktiem ticis Rikjardo.

Hamiltons pērn kļuva par trīskārtēju pasaules čempionu, ko nodrošināja trīs posmus pirms sezonas beigām. Viņš titulu ieguvis arī 2008. un 2014.gadā.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 21 posmā, sezonai noslēdzoties 27.novembrī Abū Dabī.

LETA/Foto: EPA/LETA