Basketbols
2016. gada 16. aprīlis, 19:24

"VEF Rīga" sezonas pēdējā VTB Vienotās līgas mājas spēlē pārspēj "Avtodor"

Jauns.lv

Latvijas čempioni basketbolā "VEF Rīga" savā sezonas pēdējā mājas spēlē VTB Vienotās līgas turnīrā sestdien ar rezultātu 103:91 (19:22, 28:17, 30:23, 26:29) pārspēja Krievijas vienību Saratovas "Avtodor".

"VEF Rīga" sastāvā 20 punktus guva Mareks Mejeris, 17 punkti un 19 atlēkušās bumbas Džoša Harelsona kontā, 17 iemeta arī Fransisko Kruss un Džošua Bostiks, kurš izcīnīja arī astoņas atlēkušās bumbas un veica sešas rezultatīvas piespēles.

"Avtodor" rindās ar 20 punktiem un 11 izcīnītām atlēkušajām bumbām izcēlās Redžijs Viljamss, kurš savulaik divas sezonas Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) bija komandas biedrs Goldensteitas "Warriors" sastāvā latviešu centram Andrim Biedriņam.

Mača sākumā rīdzinieki nokļuva iedzinējos ar astoņu punktu starpību, taču to ātri izdevās atspēlēt un pirmo puslaiku mājinieki noslēdza ar sev labvēlīgāku rezultātu - 47:37.

Spēles otrajā puslaikā "VEF Rīga" pamazām palielināja pārsvaru, kas trešajā ceturtdaļā pieauga jau līdz 26 punktiem. Tomēr viesu komanda nepadevās un trešās ceturtdaļas laikā samazināja starpību līdz 15 punktiem.

"VEF Rīga" pārsvars četras minūtes pirms spēles beigām bija sarucis jau līdz sešiem punktiem, taču vadības grožus rīdziniekiem izdevās noturēt un savā sezonas pēdējā mājas spēlē Vienotajā līgā tika izcīnīta uzvara.

"Avtodor", kas ir kvalificējusies Vienotās līgas izslēgšanas mačiem, šosezon sacentās arī Eiropas Basketbola līgu savienības (ULEB) rīkotajā Eiropas kausā, kur 16 spēlēs izcīnīja desmit uzvaras un palika viena panākuma attālumā no iekļūšanas labāko 16 komandu skaitā.

"VEF Rīga" šosezon pēdējo spēli Vienotajā līgā aizvadīs 24.aprīlī izbraukumā pret spēcīgo Krievijas klubu Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", kas sacenšas UELB Eirolīgas ceturtdaļfinālā.

Vienotās līgas kopvērtējumā līdere ar 27 uzvarām 29 spēlēs ir Krievijas komanda Maskavas CSKA, bet "Avtodor" ar 19 panākumiem 28 spēlēs atrodama sestajā pozīcijā.

Tikmēr "VEF Rīga" basketbolisti, kuri izslēgšanas mačiem nav kvalificējušies, ar 11 uzvarām 29 mačos pakāpusies par pozīciju uz desmito vietu.

Arī šosezon Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvada divu apļu turnīru, izslēgšanas spēles sasniedzot labākajām astoņām vienībām.

LETA/ Foto: Edijs Pālens/ LETA