Basketbols
2016. gada 16. aprīlis, 19:37

"TTT Rīga" sasniedz Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgas pirmās sezonas finālu

Jauns.lv

"TTT Rīga" komanda sestdien Daugavas sporta namā Rīgā guva uzvaru pusfinālā un sasniedza Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgas pirmās sezonas finālu.

"TTT Rīga" basketbolistes pusfinālā ar rezultātu 70:62 (29:13, 15:16, 11:9, 15:24) pārspēja Kazahstānas čempionvienību Astanas "Tigers", kuru pārstāv latviešu centra spēlētāja Anita Teilāne.

Uzvarētāju komandas rindās rezultatīvākā ar 19 punktiem bija Ieva Krastiņa, desmit punkti un desmit atlēkušās bumbas Kristenas Menas kontā, desmit punktus iemeta arī Sidnija Kārtere, bet astoņi punkti un astoņas pie groziem savāktas bumbas Ievai Kūlītei.

"Tigers" rezultatīvākā bija tieši Teilāne, kura guva 19 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas.

"TTT Rīga" komanda apliecināja, ka tās sastāvs ir labāk nokomplektēts. Rīdzinieku vienības rezervistes guva 25 punktus, kamēr "Tigers" rindās visa nasta gulās uz sākumsastāva spēlētājām, kurām rezervistes palīdzēja tikai četriem punktiem.

Jau otrajā ceturtdaļā "TTT Rīga" iekrāja 21 punkta pārsvaru un pārliecinoši turējās vadībā līdz mača beigu daļai. Trīs minūtes pirms beigām "Tigers" bija samazinājusi rezultāta starpību līdz septiņiem punktiem, saglabājot vēl intrigu šajā spēlē, tomēr rīdzinieces nosargāja uzvaru un sasniedza turnīra finālu.

Sestdien iepriekš pirmajā pusfinālā Baltkrievijas vienība Minskas "Cmoki" ar rezultātu 78:87 (27:17, 14:20, 21:26, 16:24) piekāpās "Gdynia" komandai no Polijas, kas finālā stāsies pretī "TTT Rīga" komandai.

Svētdien plkst.12.30 tiks aizvadīta spēle par trešo vietu, bet plkst.15 gaidāms fināls. Paredzams, ka sacensību čempiones iegūs 5000 eiro lielu naudas balvu.

Pagājušajā nedēļā "TTT Rīga" trešo sezonu pēc kārtas triumfēja Latvijas un Igaunijas apvienotajā sieviešu basketbola čempionātā, bet šonedēļ sasniedza Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) finālu, kurā spēkosies ar "Vega 1"/"Liepāja" spēlētājām.

Zīmīgi, ka "Cmoki" aizvada otro finālturnīru nedēļas laikā, jo pagājušajā nedēļas nogalē nespēja aizstāvēt čempiona titulu Baltijas Sieviešu basketbola līgā, finālā piekāpjoties Lietuvas komandai Marijampoles "Sūduva". Savukārt "Tigers" komanda šīs līgas finālturnīram nemaz nespēja kvalificēties.

Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgas regulārā sezona notika trijos sabraukumos, katrai no astoņām komandām aizvadot pa septiņām spēlēm. "TTT Rīga" ar septiņiem panākumiem triumfēja regulārajā čempionātā, aiz sevis otrajā vietā atstājot "Cmoki", kurai bija piecas uzvaras. Trešajā vietā ar četrām uzvarām ierindojās "Gdynia", bet par panākumu mazāk iekrāja "Tigers".

Čempionāta organizatori cer, ka nākamajā sezonā sacensībās piedalīsies 12 vai pat 16 vienības.

LETA