foto: Vida Press
Visi SOK diskvalificētie Krievijas sportisti vērsušies Sporta arbitrāžas tiesā
Krievu biatloniste Olga Zaiceva.
Citi sporta veidi
2017. gada 11. decembris, 16:31

Visi SOK diskvalificētie Krievijas sportisti vērsušies Sporta arbitrāžas tiesā

LETA

Sporta arbitrāžas tiesā (CAS) par piespriestajām diskvalifikācijām no olimpiskajam spēlēm vērsušies vēl trīs Krievijas sportisti, līdz ar to Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) sankcijas pārsūdzējuši visi 25 sodītie atlēti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

SOK par antidopinga pārkāpumiem 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs diskvalificējusi kopumā 25 sportistus, no kuriem 22 pagājušajā nedēļā vērsās CAS. Savukārt pirmdien CAS ziņo, ka apelācijas iesniegušas arī distanču slēpotājas Jūlija Čekaļova un Anastasija Docenko, kā arī biatloniste Olga Zaiceva.

CAS katram sportistam atvērusi atsevišķu lietu. Atlēti pieprasījuši CAS lēmumu paziņot līdz 2018.gada Phjončhanas olimpisko spēļu sākumam.

Zaiceva Krievijas komandas sastāvā izcīnīja sudrabu Soču olimpisko spēļu 4x6 kilometru stafetē. Viņa gan šo godalgu bija zaudējusi jau pirms savas diskvalifikācijas, jo SOK pirms tam sodīja Zaicevas komandas biedri Olgu Viļuhinu.

Tāpat viņa 2006. un 2010.gadā tika kronēta par olimpisko čempioni stafetē, Vankūverā tiekot pie sudraba arī sacensībās ar masu startu.

Krievijas olimpiešu nu jau nederīgo apģērbu prezentācija

Šogad parūpēties par Krievijas olimpiešu apģērbiem tika uzticēts vietējam uzņēmumam "Zasport", kura īpašniece 28 gadus vecā Anastasija Zadorina (Krievijas drošības ...

gallery icon
37

Tikmēr Čekaļova un Docenko Sočos godalgotajās vietās nefinišēja.

SOK no 26 pabeigtajām pārbaudēm slēgusi tikai daiļslidotājas Adelinas Sotņikovas lietu, bet pārējie 25 sportisti saņēmuši diskvalifikācijas. Šobrīd SOK izskata vēl desmit lietas, līdz ar to diskvalificēto sportistu saraksts var pieaugt.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka SOK pagājušajā otrdienā piesprieda diskvalifikāciju visai Krievijas Olimpiskajai komitejai, kas tai liegs piedalīties Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Tiesa, Krievijas sportisti varēs startēt zem neitrāla karoga, bet uz viņu formastērpiem būs uzraksts "Olympic Athlete from Russia" jeb "Olimpiskais sportists no Krievijas".