Par NBA labāko aizsardzības spēlētāju otro gadu pēc kārtas atzīst Kavi Lenardu
Kavi Lenards aizsardzībā pret Ņujorkas "Knicks" līderi Karmelo Entoniju.
Basketbols
2016. gada 18. aprīlis, 16:55

Par NBA labāko aizsardzības spēlētāju otro gadu pēc kārtas atzīst Kavi Lenardu

Jauns.lv

Sanantonio "Spurs" uzbrucējs Kavi Lenards atzīts par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas labāko aizsardzības spēlētāju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lenards palīdzēja "Spurs" komandai izcīnīt otro vietu NBA regulārajā čempionātā. Viņš ir otrais spēlētājs vēsturē, kurš, nespēlējot centra pozīcijā, iegūst labākā aizsardzības spēlētāja balvu otro gadu pēc kārtas. Iepriekš to paveica Deniss Rodmens, kurš par labāko aizsardzības spēlētāju tika atzīts 1989./90. un 1990./91.gada sezonās.

Balsojumā par līgas labākā aizsardzības spēlētāju balvu, kurā piedalījās 130 sporta žurnālisti un apskatnieki no ASV un Kanādas, Lenardu par labāko atzina 84 eksperti, bet kopumā basketbolists ieguva 547 punktus.

Otro vietu balsojumā ieguva čempionvienības un regulārā čempionāta uzvarētājas Goldensteitas "Warriors" uzbrucējs Dreimonds Grīns, kurš saņēma 421 punktu un otro gadu pēc kārtas balsojumā palika otrais.

Savukārt trešo vietu balsojumā ieņēma Maiami "Heat" centrs Hasans Vaitsaids, kurš saņēma 83 punktus.

Ekspertu balsojumā spēlētāji par pirmo vietu saņēma piecus punktus, par otro trīs un par trešo vienu punktu.

Lenarda pārstāvētā "Spurs" komanda regulārajā čempionātā vidēji mačā pretiniekiem ļāva iemest 92,9 punktus, kas bija labākais aizsardzības rādītājs visā līgā.

"Spurs" regulāro čempionātu noslēdza ar 67 uzvarām 82 mačos, kas ir kluba rekords.

Lenards vidēji mačā pārtvēra 1,78 bumbas, pie savas komandas groza izcīnīja 5,5 atlēkušās bumbas, bloķēja 0,99 pretinieku metienus, kā arī guva 21,2 punktus un veica 2,6 rezultatīvas piespēles.

Kā zināms, Lenards tika atzīts par NBA finālsērijas MVP jeb vērtīgāko spēlētāju 2014.gadā, kad "Spurs" cīņā par čempiona titulu sērijā ar 4-1 pārspēja Maiami "Heat".

LETA/Foto: Vida Press