40 gadus veca vingrotāja Rio startēs savās septītajās olimpiskajās spēlēs. FOTO
Četrdesmitgadīgā vingrotāja Oksana Čusovitina no Uzbekistānas.
Citi sporta veidi
2016. gada 18. aprīlis, 17:15

40 gadus veca vingrotāja Rio startēs savās septītajās olimpiskajās spēlēs. FOTO

Jauns.lv

Četrdesmitgadīgā vingrotāja Oksana Čusovitina no Uzbekistānas sekmīgi kvalificējusies savām septītajām olimpiskajām spēlēm, pirmdien vēsta ''R-Sport''.

Sportiste ieguva tiesības startēt Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs pēc tam, kad turpat notikušajās atlases sacensībās ieguva 15. vietu ar ko bija pietiekami, lai nodrošinātu olimpisko licenci.

Čusovitina jau startējusi sešās olimpiskajās spēlēs. 1992. gadā Barselonā viņa PSRS izlases sastāvā izcīnīja zelta medaļu komandu sacensībās.

Čusovitinas sasniegums pēc olimpisko spēļu skaita ir jauns rekords vingrotājām.

Latvijas šāvējs Afanasijs Kuzmins ar deviņiem startiem joprojām ir viens no trim visvairāk olimpiskajās spēlēs startējušajiem sportistiem. Desmit olimpiskajās spēlēs ir piedalījies tikai Kanādas jātnieks Īens Milars, kurš 65 gadu vecumā startēja arī Londonas olimpiādē, bet deviņās spēlēs ir piedalījies vēl tikai austriešu burātājs Huberts Raudašls.

Iespējams, ka arī Kuzmins būtu piedalījies jau desmit olimpiskajās spēlēs, ja PSRS un citas tās tuvākās atbalstītājas politisku iemeslu dēļ nebūtu boikotējušas 1984. gada olimpiskās spēles Losandželosā.

Riodežaneiro olimpiskās spēles risināsies no 5. līdz 21. augustam.

 

BNS/Foto: AFP/LETA, EPA/LETA