Snūkera leģenda Stīvs Deiviss noslēdz profesionāļa karjeru
Seškārtējais pasaules čempions snūkerā Stīvs Deiviss 58 gadu vecumā nolēmis likt punktu profesionāļa karjerai.
Citi sporta veidi
2016. gada 18. aprīlis, 17:48

Snūkera leģenda Stīvs Deiviss noslēdz profesionāļa karjeru

Jauns.lv

Seškārtējais pasaules čempions snūkerā Stīvs Deiviss paziņojis par profesionāla sportista karjeras beigām.

Pašlaik 58 gadus vecais brits piedzīvoja zaudējumu Lielbritānijas pilsētā Šefīldā notiekošā pasaules čempionāta kvalifikācijas pirmās kārtas mačā, pēc kura vēlāk Deiviss izlēma, ka šī bija viņa pēdējā spēle profesionāļa karjerā.

"Šis bija mans pēdējais mačs kā profesionālim. Piezvanīju savam menedžerim un sacīju, ka tāds bija mans nodoms - vēl pēdējo reizi startēt pasaules čempionātā," intervijā britu raidsabiedrībai BBC pastāstīja Deiviss.

Sportists atzina, ka viņa tēva Bila nāve, kurš Deivisu iepazīstināja ar snūkeru, palīdzējusi viņam pieņemt lēmumu noslēgt karjeru, kuras pēdējos gados nav izdevies izcīnīt lielus titulus.

"Laikam šis ir īstais laiks apstāties. Šī gada pasaules čempionātam pieteicos par godu tēvam, kurš tobrīd nejutās labi un vēlāk aizgāja mūžībā. Mana karjeras pēdējā spēle bija pirmā, ko aizvadīju bez tēva," piebilda Deiviss.

Pasaules čempionātā Deiviss uzvarēja 1981., 1983., 1984., 1987., 1988. un 1989.gadā. Savā karjerā kopumā viņš izcīnīja 28 dažādus titulus.

Jau ziņots, ka aprīļa sākumā 18 gadus vecais Latvijas snūkera spēlētājs Rodions Judins piedzīvoja zaudējumu pasaules čempionāta kvalifikācijas pirmajā kārtā, ar rezultātu 0-10 piekāpjoties Ķīnas sportistam Juipenam Cao.

Pasaules čempionāts snūkerā norisināsies līdz 2.maijam.

LETA/Foto: Vida Press